Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
16.10.2007, 10:04.07

reklamace

máte někdo zkušenosti z reklamování STB koupeného v rámci celého kompletu/např.Makro/?
uživatel
Saxon
16.10.2007, 10:31.07

Jo, mám....

Měl jsem komplet z kauflandu a při nahrávání softu jsem sejmul port RS232. Pro reklamamaci chtěli vrátit celou krabici, včetně paraboly a LNB :-(((
uživatel
kacenkin
16.10.2007, 10:38.31

RE: reklamace

To mám přesně na mysli.V neděli jsem bojužel namontoval komplet s Opticum 7500,ale Gitalka nám nějak hapruje.CT,Nova apod. jede asi pul hodiny,pak tma a po vypnutí a vytažení ze sítě, se to zase po pul hodině opět opakuje. :(( takže budu asi vše demontovat,to mám radost.
uživatel
Saxon
16.10.2007, 10:38.49

Ségra tam chtěla reklamovat stolní dvouplotýnkovej vařič a teprve když se jí podělal do třetice, vrátili jí peníze.
Táhlo se to měsíce.
uživatel
mirasat
16.10.2007, 10:48.01

Je to moje chyba,nemam takový krámy montovat.Sundam to dolu a at si to tam vymění sami majitelé.At žijou komplety za babku.
uživatel
Saxon
16.10.2007, 10:52.26

Re:reklamace

Pokud se závada projeví v prvních 6.měsících tak zákazník má nárok na výměnu přístroje. Pokud chce odstoupit od kupní smlouvy(vrácení peněz) musí mít 3* stejná nebo 4* jiná závada.Po té chtějí vrátit kompletní balení. Doporučuji využít reklamaci v 6 měsících od zakoupení kdy ti bude vyměněn přístroj za nový.
uživatel
Mipro
16.10.2007, 10:57.09

1. To s tou trojnásobnou poruchou a vracením peněz je dané zákonem. To není až tak nic zvláštního. 30denní lhůta též.
2. Levné věci bývají nekvalitní.
3. Pokud jsi to nekupoval ty, nemůžeš to ani reklamovat. Leda bys měl v ruce plnou moc toho, co to koupil.
4. K reklamaci skutečně mohou (ale nemusí chtít komplet).
5. Nejdříve by bylo dobré 100% diagnostikovat chybu. Taky to může být vadné LNB, jak to popisuješ. Chtělo by to vyzkoušet na tom místě jiný přijímač. Nejlépe stejné značky. Případně ten přijímač vyzkoušet na jiném místě. Potom lognout komunikaci s kartou - co se valstně stane - oan může být vadná (tepelně závislá) i tak karta. Zahřeje se a přestane odpovídat.
6. Kolik ti ptáci za instalaci platí? Koupit si levné šmé a pak si to nechta instalovat, to je jako bych si koupil trabanta a nechal si ho umývat ručně.
7. Pokud bude reklamace oprávněněná mají nárok na úrhadu montáže a demontáže. Z tohoto důvodu si myslím, že nebudou trvat na reklamaci i s parabolou, to by se jim mohlo dost prodražit. Zejména pokud budou mít v ruce nějaké odborné dobrozdání (doufám, že máš aspoň ŽL), že to není vada LNB ani drátu a že by sundávání bylo zbytečným vícenákladem.
uživatel
Antonín
16.10.2007, 10:58.24

Když koupim samotný přístroj,pak je to jasné,ale ten komplet je problém.Pokud to pujde tak jak píšeš,budu jen rád,ale moc tomu nevěřim.Osobně bych byl rád,aby jim vrátili peníze.Navíc je vlastně ta karta už zaregistrována přes web,takže další komplikace. :(
uživatel
Saxon
16.10.2007, 11:02.58

Vada je tuty v komunikaci STB - karta.Muj zkušební Technisat tam šel v pohodě,jat s TaT tak jejich Gitalkou.O práci za montáž a demontáž není řeč,je to muj pokrývač. ;) O to víc mě to štve.
uživatel
Saxon
16.10.2007, 11:09.09

To Saxon

Kurnik, ještěže nejsi ženská! To by ten "pokrývač" vyzněl docela zajímavě... ;) :)
uživatel
Louskacek
16.10.2007, 11:13.02

Souhlas s Antonínem. Proto montuji co prodám se zárukou se vším všudy. Montování kompletů z marketů přenechém rád konkurenci.
uživatel
Rudolf
16.10.2007, 11:14.38

@Mipro

Trochu jsi to poplet,stačí dvě stejné závady a nebo 3 různé
uživatel
Prosat
16.10.2007, 11:15.50

pani pokrývačová je velmi sympatická dáma a jak vaří....
uživatel
Saxon
16.10.2007, 11:26.45

Není náhodou nákup v makru pro osobní spotřebu řešen dle Zákon č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník :)))
uživatel
vodnar
16.10.2007, 11:37.47

Nákup v Makru je z hlediska reklamací docela kapitola sama o sobě. Bacha na to, pokud nemáte záruční list, tak myslím nemáte dvouletou záruku. Formálně kupuje firma nebo živnostník s půlroční zárukou podle ObchZ.

S tou monáží jsem to nemyslel tak, že nutně budete po nich chtít peníze, ale že je to velmi dobrý nátlak na to, aby reklamaci přijali i po částech, jinak se jim to zbytečně prodraží. Když jste kamarádi neznamená pro zákon, že pracujete zadarmo. Akorát nesmíte tu cenu přemrštit. Pokud byste chtěli vrátit peníze, pak budete muset demontovat, ale pokud je to vada opravitelná, tak nemáte šanci uspět po zlém.
uživatel
Antonín
16.10.2007, 11:44.15

Já proto kupuju v makru akorát pivo a nějaké produkty denní potřeby...Jelikož tam /k pokrývači/ dost často jezdim,tak tudu nejraději,když tam bude hrát něco "mého". :)
uživatel
Saxon
16.10.2007, 12:27.00

Pokud by ti nahodou neuznali reklamaci- klasicke mechanické poškození a chtěli manipulační poplatek za diagnostiku tak nic nedavej. Mnoho prodejců neví že zákon zakazuje chtít to po zákazníkovi
uživatel
Mipro
16.10.2007, 12:33.16

Jestli Ty nejezdíš za paní pokrývačovou ???

A proč jsi jim neporadil před tím, než si to koupili ???
uživatel
Zip
16.10.2007, 12:40.11

Proč?Protože nejsem Superman....
uživatel
Saxon
16.10.2007, 15:32.41

Jo, to znám. Člověk do toho krámu nevidí, a nemůže tušit, že to nepojede. Pak se to pose...súvá a je to dost nepříjemná situace. Vzpomínám na jeden přístroj, který den po přehrátí softu na neofiko verzi kleknul. Naštěstí to byl jenom moc dobře viditelný studený spoj, takže oprava zabrala cca pět minut, ale v první moment jsem fakt myslel, že to sežeru i s dálkovým ovládáním, bo tři týdny po koupi, záruka v tahu vlivem neofiko softu, ofiko soft není nikde k sehnání a známí na mě hleděli jak na psí blití, co že jsem jim to s tím proved, nebo snad dodal za šmejd...
uživatel
Louskacek
16.10.2007, 15:52.57

Záruka nemůže být vlivem jakéhokoliv softu ztracena, pokud je to koupě koncovým zákazníkem a pokud je to do šesti měsíců, má se automaticky za to, že vada v přístroji byla už v okamžiku prodeje. To s těmi neofiko softy je pověra, zejména u přístrojů, které update firmware uvádí v manuálu jako funkci. Snad kdyby to byl neuvedený postup, pak možná, ale i tak bych si podobný spor troufal prohlásit za vyhraný pro kncového zákazníka, a mám navíc za to, že by reklamace byla bez obtíží řešena opravou - nahráním správného firmware. (Na bububu okolo bych naprosto nebral ohled.)
uživatel
Antonín