| 18.10.2007, 18:37.13 | |
2 přijímače,1 motorMůžu přes výstup 1 přijímače-loop out připojit druhý přijímač,aby oba mohly ovládat motor?Nebo jak na to? |
![]() jito |
| 18.10.2007, 18:53.08 | |
RE: 2 přijímače,1 motorcelkem nelogické |
![]() bore67 |
| 18.10.2007, 19:00.27 | |
RE: 2 přijímače,1 motornestačí nastíněný problém,nebo co je nelogické? |
![]() jito |
| 18.10.2007, 19:17.40 | |
2primace,1motorno neviem ale myslim,ze to asi nie a keby aj tak sa chces divat na 2 primacoch na to iste alebo co spekulujes? |
![]() danmikes |
| 18.10.2007, 19:21.37 | |
RE: 2 přijímače,1 motorMotor by se choval velmi nekorektně,popř.zamrzal,problém s polarizací na jednotlivých rec.Řešení celkem jednoduché kup si LNB twin a máš po starostech.Přesto doporučuji ovládat motor pouze 1 rec. |
![]() zizi |
| 18.10.2007, 20:43.14 | |
2přijímače 1 motorMůj názor a vlastně rada je následná. Ano, jde to, ale pouze, když budeš mít motor spojen s tzv. hlavním reseverem a druhý resever napojen F konektorem z výstupu hlavního do vstupu druhého. Musíš ale mít naladěnou stejnou družici. Třeba naladíš 13E a zvolíš si kmitočet 11158V, SR 27500 3/4 a budeš se kochat Polsatem 2, no a druhý resiver bude naladěn také na 13E, a naladíš si třeba 12380H, SR 27500 3/4 a bude moct se někdo jiný koukat na TelePace, či cokoliv jinýho. Já to mám doma takto napojené, ale s tím rozdílem, že mám propojené tři resivery. A "de" to. |
![]() satelit |
| 18.10.2007, 21:13.58 | |
2přijímače 1 motorJaký používáš konvektor (LNB) jestli že máš naladěnou frekvenci na 1rec kde je 11158 (V) např. a máš to propojené normální smyčkou na 2 rec na kterém máš naladěno 12380 (H) a ono to funguje? Samozřejmně myslím že 1 rec je napojen na 1TV, 2rec na 2TV atd.Když zapneš všechny 3 tv přijímače normálně to jede? Moc se nechce věřit že přes normální smyčku na normální LNB jde bez problémů příjem providierů,které mají rozdílnou polarizaci. |
![]() zizi |
| 18.10.2007, 21:26.26 | |
pro ziziJo jde to bez problémů. LNB mám 0,2, hlavní resíver ORSAT, druhý Skynaster a Humax. U Humaxu mám slučovač, kde mi jde do "A" trvale napojená parabola na DIGI TV a do "B" koax z druhého (Skymaster), tam je jen přívod z hlavního ORSAT a motor a vývod do Humaxu. No a lahůdku na konec. Z Humaxu mám koax nataženej až k ORSATU a podomácku vyrobeném přepínači můžu klíďo-píďo čučet i na programy z DIGI TV, jasný je, že musím mít na hlavním resíveru, tedy ORSATU naladěnej Intelsat 0,1W. Zatím vše funguje ke spokojenosti. |
![]() satelit |
| 18.10.2007, 21:51.45 | |
RE: 2 přijímače,1 motorJestli jsem to pochopil,nemůžu ovládat motor 2 přijímači,tak aby každý točil motor kam potřebuji,třeba přijímačem A na Hotbird a přijímačem B na Astru. |
![]() jito |
| 18.10.2007, 22:04.10 | |
to: satelitTakže používáš 2 paraboly.A.) trvale napojená parabola DIGI TV=HUMAX=1TV B.) 2parabola+motor+rec.č1+smyčka+rec.č2.=sdílení+rozvod po bytě. Patrně jsem špatně pochopil dotaz zda lze připojit přes smyčku připojit druhý přijímač aby mohli oba ovládat motor. Takže Tvoje řešení přes slučovač není zase tak neobvyklý ale hlavně že to funguje. Já sám jsem zkoušel stolní rec.+ kartu SS2 ovládat přes motor s SINGL LNB ale chovalo se to hrozně nekorektně i když byl zapnut pouze jeden tuner. Colombo mně moji domněnku vyměnit LNB za TWIN potvrdil a od té doby je pokoj.Proto ta moje nedůvěra v toto řešení. |
![]() zizi |
| 19.10.2007, 11:47.21 | |
RE: 2 přijímače,1 motorS normálními přijímači loop out musí fungovat normálně. Jenom nesmíte používat gotoxy, ale točení motorem na pozici a v obou přjijímačích musí být pozice očíslovány stejně. Pak je motoru úplně jedno, z kterého přijímače dostane povel Otoč na pozici 7. Otočí a hotovo. není důvod k nekorektnímu chování. Je ale pravda, že mnoho přijímaů má loop vyřešený zjednodušeně a například neoddělí ss napětí z prvního přijímače pokud je jenom ve standby. ale to je jiný problém - levných a různě ošulených přijímačů. Ušetří se prachy za relátko... |
![]() Antonín |
| 19.10.2007, 15:20.18 | |
RE: 2 přijímače,1 motorto: Antonín.Kupodivu s Tebou bez výhrad souhlasím,toto řešení musí samozřejmně fungovat,záleží zda má smysl pro uživatele.Ale,pozor: v motorech SG-2100Je použita paměť o velikosti 64kb(EPROM),takže akademickou odpověď nechám na Tobě. |
![]() zizi |
| 20.10.2007, 08:30.08 | |
RE: 2 přijímače,1 motorTo není akademická odpověď, léta mám tak připojenou SS1 za druhým příjímačem navíc přes switch na motor (když náhodou chci na SS1 něco jiného než A1 a A3. Funguje to bez obtíží.Co s tím má blábol o EPROM nechápu. Navíc to asi není EPROM. Pozic se do motoru dá uložit tolik, kolik kontrétní motor umožňuje. Kupiodivu je mi úplně jedno, jestli jelito, které si neumí ani funkčně zapojit loop back se mnou souhlasí, nebo ne. |
![]() Antonín |
| 20.10.2007, 11:15.24 | |
RE: 2 přijímače,1 motorPoslouchej ty sprostý jelito mně je zase jedno jestli jsi vylezl z kotelny nebo odkud,na jedno nezapomeň ,když máš slaboduché tělo i paměť před 14dny jsi se zde strašně divil že podobné zapojení používám a vypadalo to že Tvoje geniální nápady nejsou originální.Smyčku,kterou správně nazýváš loop back dovede zapojit dítě které umí seříznout kabel.Pokud nevíš tak nekecej jelimane ,tvůj patolízal který toto technické názvosloví používal zmizel nenávratně a bude si muset nechat nasypat hodně popela na hlavu aby jsi měl alespon když z toho podzemí vylezeš" soudruha ve zbrani" Svoje příspěvky i jiných ti doporučuji číst raději dvakrát,když jsi tak zahleděn do svých znalostí,které nesnesou oponenturu.Znám jednoho soudruha který aby dokázal že je nejlepší v tomto ministátečku svolal na náměstí v jedné vesnici shromáždění ve kterém si nechal přečíst dopis od svého syna že je stejně nejlepší. Pak existuje zrcadlo,když půjdeš okolo vždy se ho zeptej. Sem se řadíš ty!!! Kupodivu je mi úplně jedno,jestli hovado které si umí funkčně zapojit loop back a pochybuje o EPROM a 64kb se mnou souhlasí ,nebo ne. |
![]() zizi |
| 20.10.2007, 20:24.13 | |
RE: 2 přijímače,1 motorVždyť se řadíme do kategorie lidí, néé! ;) :(( :( :8) :-/ :))) ;P |
![]() satelit |