Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Dotaz začátečníka

STB DVB-T2 na 12V

Dobrý den, sháním radu od někoho zkušeného v této problematice. Nechci zařízení pro sebe ale pro své prarodiče na hausbót. Byl jsem se ptát v několika prodejnách elektra ale i v prodejně satelitní techniky a nikdo s tímto nepřišel do kontaktu takže nevěděli nebo mi nabízeli rovnou novou TV s tunerem na DVB-T2 což ovšem nechci, protože televize, která na místě je není zas až tak stará.
Jde o to, že potřebuji STB, který bude fungovat po zapojení do elektřiny, kde ovšem není 230V ale pouze 12V z autobaterie. Bohužel specifikace, které u zařízení všude píšou jsou vždy 230V i když na obrázku pak je vzadu u kabelu napsáno 12V. Je to tedy tak, že zařízení funguje a stačí mu pouze 12V ale při zapojení do 230V mu adaptér na kabelu pouští pouze 12V??? Jsem v tom fakt úplná lama tak prosím o trpělivost :sly: Moc prosím o vysvětlení případně doporučení nejlepšího zařízení :) ;)
uživatel
mulik
Registrace: 11/2019
Příspěvků: 2
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: STB DVB-T2 na 12V

Menič napatia z 12V NA 230V
uživatel
MAN0707
Registrace: 10/2011
Příspěvků: 152
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: STB DVB-T2 na 12V

Tuto podmínku splňuje každý druhý... Stačí si na netu najít technický popis settopboxu, sekci napájení. Více na www.google.cz...

Žádejme kvalitu, ne kvantitu.
uživatel
PetrT
Registrace: 10/2007
Příspěvků: 2 401
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: STB DVB-T2 na 12V

Mascomy mají externí zdroj na konektor, bohužel 5V.
Možná je ale lepší udělat převod z 12 na 5 než z 12 na 220.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Moravianet IPTV-4net, Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
uživatel
omar3
Registrace: 5/2015
Příspěvků: 1 236
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: STB DVB-T2 na 12V

5V Mascomy nechte u ledu. Napájení 12V má např.: Telesystem TS6820, TESLA TE-310, Humax T2 atd.
uživatel
konas
Registrace: 12/2014
Příspěvků: 3 456
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: STB DVB-T2 na 12V

....Golden Media Mania 820, Optex ORT-8932-2T, Ferguson Ariva T760i....
Je jich víc než těch 5V.
uživatel
konas
Registrace: 12/2014
Příspěvků: 3 456
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: STB DVB-T2 na 12V

EMOS EM190-S, dočasně většinou není skladem.
uživatel
Warpik
Registrace: 9/2016
Příspěvků: 389
Odpověď v diskusním vlákně
 

@mulik

a to takto verejne napíšeš , že chceš zabiť svojích 100 ročných prarodičov . to sa už nevieš dočkať až budeš mať hausbot ?
uživatel
Brumo
Registrace: 4/2019
Příspěvků: 268
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: STB DVB-T2 na 12V

Alma 2880 Mini
uživatel
jona
Registrace: 10/2007
Příspěvků: 568
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: STB DVB-T2 na 12V

di-way t2 one plus
uživatel
sioga_bs
Registrace: 6/2007
Příspěvků: 980
Odpověď v diskusním vlákně
 

@mulik

Tak sbírku setopboxů tady máš, teď jen aby někdo doporučil něco s jednoduchým ovládáním jako je Maxxo, které má bohužel síťové napájení. Pro starší lidi bych nedoporučoval složitější - už Telesystem TS6820 moc není pro starší a méně pokročilé uživatele.
uživatel
konas
Registrace: 12/2014
Příspěvků: 3 456
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: STB DVB-T2 na 12V

Všem za normální odpovědi moc děkuji...
Jak píše konas, určitě to musí být co nejjednoduší v ovládání ;-)
že se najdou nějaký exoti jako @Brumo jsem čekal ;P :zombie:
projdu si všechna doporučená zařízení a zkusím nějaký objednat a vyzkoušíme, když nejhůř tak pořád můžu zařízení do 14-ti dnů v zákonné lhůtě vrátit ;)
uživatel
mulik
Registrace: 11/2019
Příspěvků: 2
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: STB DVB-T2 na 12V

Jen nemají přiložen napájecí kabel přímo na 12V. Musí se asi vyrobit.
uživatel
Mirda2
Registrace: 3/2006
Příspěvků: 193
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: STB DVB-T2 na 12V

Pro informaci: Maxxo dělá i mini televizi, která se napájí 12V (napáječ 230/12V a kabel do auta přiložen) a dá se použít i jako settopbox (HDMI výstup, A/V výstup - kabel 3,5mm jack-3x cinch přiložen). Jako settopbox může fungovat s vypnutou i zapnutou obrazovkou. Vestavěný akumulátor vydrží napájet TV něco přes hodinu.
uživatel
Dula11
Registrace: 5/2012
Příspěvků: 111
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: STB DVB-T2 na 12V

Pokud je na STB napsano ze ma vstup 12V tak staci kabel s tim konektorem (stoji par korun) a muzes ho primo napajet z 12V (baterie, zdroje, atd..) Napajim takhle CryptoBox 702T mini, slape bez problemu. U ostatnich by to melo byt stejne.

Praha | 1m Gib 55W-58E | TBS6925 & TBS5926 | Spektrak + wideband SDR
uživatel
r00t
Registrace: 11/2014
Příspěvků: 135
Odpověď v diskusním vlákně
 

bože

každý druhý jede na 12v adapter,naco měnič?
uživatel
pierrepetr
Registrace: 5/2006
Příspěvků: 26 108
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: STB DVB-T2 na 12V

Před připojením bych pro jistotu ověřil, že settopbox i televizor mají na kostře stejný pól napájecího napětí, když se budou napájet z jedné baterie.
uživatel
ladik12
Registrace: 3/2006
Příspěvků: 61
Odpověď v diskusním vlákně
 

@ladik12

to ano,jen to bude asi 1000:1,že bude + na kostře v česku
uživatel
pierrepetr
Registrace: 5/2006
Příspěvků: 26 108
Odpověď v diskusním vlákně
 

@pierrepetr

Narazil jsem zatím na jeden případ - tranzistorové kabelkové rádio Lowe Opta ze 60. let s germaniovými výkonovými tranzistory v koncovém stupni. ;)
uživatel
konas
Registrace: 12/2014
Příspěvků: 3 456
Odpověď v diskusním vlákně
 

@konas

Aj ruský VEF 206... ;)
uživatel
Kimlo
Registrace: 1/2017
Příspěvků: 36
Odpověď v diskusním vlákně
 

@konas

Plus na kostře mají kromě rádií východní produkce (použity PNP Ge tranzistory) třeba bezdráty Panasonic (hlavně ty starší) a taky GSM brána Nokia TFE-2 co mám. Jinak MAXXO T2/EM-170 (u mě ONLENY T2 z Číny) má sice zdroj 230/5V uvnitř, lze upravit pomocí měniče 12/5V-1A třeba zvážit ztrátu záruky, upravoval jsem z důvodu použití s LCD 19" ve prostorách kde musí být malé napětí - oddělovací zdroj 230/12V.
uživatel
Warpik
Registrace: 9/2016
Příspěvků: 389
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Warpik

to myslis neco takoveho ? www.aliexpress.com/item/33045549222.html ? nevis jestli maji i neco s hbb tv?

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.3, T-90 5W-42E
uživatel
bublajs
Registrace: 9/2006
Příspěvků: 7 368
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Warpik

Ještě něco z historie - tranzistorové profi zvukové mixážní stoly Tesla měly +24V na kostře, protože vstupní nízkošumové tranzistory byly tehdy pouze PNP. NPN BC109(KC509) ještě nebyly na světě. Na přenosovém voze to byl horor, protože všechno ostatní(kamery, dorozumívání atd) mělo mínus, a vše se přepínalo v reléové ústředně. Občas mě ta noční můra, zvaná TESLA Bratislava, ještě k ránu probudí.
uživatel
konas
Registrace: 12/2014
Příspěvků: 3 456
Odpověď v diskusním vlákně
 

@mulik

DI-WAY DI-BOX V3 DVB-T2 HEVC H.265 u nejmenovaného pražského prodejce.
uživatel
jjery
Registrace: 12/2012
Příspěvků: 732
Odpověď v diskusním vlákně
 

@konas

I můj Sangean 909 World Band (6 V)a Nisaika 88 (6- 16 Volt)má na kostře + a nejsou tak zas starý.
;) ;)
uživatel
korkoran
Registrace: 10/2006
Příspěvků: 5 731
Odpověď v diskusním vlákně
 

@bublajs

Něco takového podobného, je to však z dřívějšího období, má to stejná střeva - ONLENY (ten tam už nemají), u nás je to plnohodnotně MAXXO T2 nebo EMOS EM170 (ten zatím není). S HbbTV jsem zatím nic rozumného nenašel (na ALI), teď tam mají asi jen tebou uvedené boxy - v této cenové relaci. Pak tam jsou nějaké V7-V8 GTmedia (kombi), a pozor řada jich má jen H.264
uživatel
Warpik
Registrace: 9/2016
Příspěvků: 389
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra