Quantcast

Thor 3: Fishing and Hunting, DoQ, STS Dixi, TNT Bravo zakódovány

| Martin Vyleťal | tisk

Na satelitu Thor 3 (0,8°W) skandinávského satelitního operátora Telenor Satellite Broadcasting (TSBc) bylo dnes zakódováno několik atraktivních TV programů, které bylo možné přijímat volně bez patřičné přístupové karty.

Na kmitočtu 11,747 GHz, pol. H, SR 28000, FEC 5/6, DVB-S došlo k zakódování programů společnosti IKO CABLE - tedy DoQ, Fishing and Hunting, SportKlub Polska, SportKlub+ Polska a SportKlub Romania systémem podmíněného přístupu Conax (CAID 0B00, 0B02). Pro českého a slovenského diváka je zakódování DoQ a F&H špatná zpráva - zejména proto, že kanály jsou zde šířeny s českým dabingem/titulky. Programy nyní najde zájemce pro DTH příjem v rámci paketu CS Link . V rámci téhož multiplexu na 11,747 GHz, který patří Focus Sat, vysílají volně už jen rumunské programy Partener TV a Kanal D.

Další programy byly zakódovány na frekvenci 11,823 GHz, pol. H, SR 28000, FEC 7/8, DVB-S. V rámci tohoto multiplexu jsou nyní kryptované systémem Conax (CAID 0B00, 0B02) moldavské verze ruských kanálů TNT a STS - tedy STS Dixi a TNT Bravo.

V případě programů IKO CABLE dochází k nepravidelnému střídání volného a kódovaného režimu z důvodu technických testů dekódování programů na straně kabelových a IPTV operátorů.





Reklama




Vybrané články