Quantcast

Irdeto na Skylinku s problémy

| Martin Vyleťal | tisk

Společnosti TradeTec a Towercom, provozovatelé satelitní platformy Skylink, mají potíže se zaváděním systému podmíněného přístupu CryptoWorks-Irdeto pro nové přístupové ICE karty (Irdeto CryptoWorks Embedded).

CAID 0624 (Irdeto) a 0D96 (CryptoWorks) zapojené u programů na Skylink v Bratislavě patří novým přístupovým kartám ICE. První testovací várka ICE karet nemůže najít své první uplatnění - se zaváděním systému Irdeto jsou totiž určité potíže.

"Dokud PI-sys uspokojivě nerozchodíme na našich kartách, nebudeme posílat žádné autorizace," uvedl serveru parabola.cz Jaromír Glisník ze společnosti TradeTec. "Technici z Irdeto aktuálně analyzují jeden problém, se kterým se setkali minulý týden. Dosud nemáme zprávu o možnostech řešení. Ještě to asi bude na dlouho...," dodává J. Glisník.

Nové ICE karty platformy Skylink by se měly pro koncové zákazníky na trhu objevit během jara letošního roku. Do té doby bude nový systém zapojen i u programů Skylink, které se odbavují z Prahy a z dalších zemí (Usingen/Německo program ČT HD a Nizozemí program History SD).

ICE karty přinesou divákům řadu výhod - jednou z nich je možnost využívání karty v přijímačích s dekodérem CryptoWorks ale i Irdeto. Provozovatel platformy získá další funkce, kterými bude moci zatraktivnit nabízenou službu.

Vlastník systém CryptoWorks, společnost Irdeto, zajistí technickou podporu pro stávající systém CryptoWorks jen do konce roku 2012. Výměna stávajících karet bude provedena jen v případě, že dojde k prolomení systému.





Reklama




Vybrané články