Quantcast

CS Link, Skylink: TV Nova na staré frekvenci před odpojením

| Martin Vyleťal | tisk

TV Nova ve standardním rozlišení ukončí v nejbližší dnech šíření na staré frekvenci na družici Astra 1G (23,5 st. východně). Většina zákazníků platforem CS Link a Skylink by již měla sledovat Novu z nové frekvence.

Přeladění programu TV Nova je součástí konceptu přesunů některých programů na pozici 23,5 st. východně. Cílem akce bylo umístit programy skupiny Nova na jeden transpondér - TV Nova, Nova Sport, Nova Cinema, MTV CZ a Nova HD již vysílají v rámci jediného satelitního multiplexu. Celý proces přeladění skončí odpojením TV Nova na starém kmitočtu - 11,992 GHz v následujících dnech.

"Končíme ji po dávkách celý leden," řekl dnes webu parabola.cz Daniel Klička, ředitel společnosti Media Vision, která provozuje službu CS Link a také technicky zajišťuje šíření programů CET 21, provozovatele kanálů Novy. "Poslední skupina (uživatelů) by měla být odpojena zítra," dodal Klička.

Paralelní šíření TV Nova na staré a nové frekvenci probíhalo 3 měsíce. Satelitní diváci měli tři měsíce času na to, aby si přeladili své set top boxy na nové parametry.

Skylink a CS Link společně zákazníky "nutili", aby přeladění nenechávali na poslední chvíli. Od začátku roku se na staré frekvenci Novy nevysílá EPG (elektronický programový průvodce). Diváci jsou zde v EPG informováni o nutnosti přeladit přijímač na nové parametry. Po zahájení šíření TV Nova na novém kmitočtu 12,070 GHz nebyla stanice na nových kartách obou platforem aktivována na staré frekvenci, čímž se zjednodušilo případné šíření přeladění u nových satelitních diváků.

nové technické parametry:

• Astra 1G (23,5°E), freq. 12,070 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK





Reklama




Vybrané články