Quantcast

ČAEK: Muzika CS s prvním testem. Další nepravidelně

| redakce | tisk

Nový projekt Ivana Hronce, zakladatele a majitele společnosti Film Europe - Muzika CS - zahájil v noci na úterý 27.4.2010 první technické testy na satelitu Astra 1G (23,5°E). Vysílání se objevilo na programové pozici Doku CS.

Technické testy probíhaly zhruba tři hodiny. Další testy budou podle Hronce probíhat nepravidelně v nočních hodinách - jednou za několik dní. Cílem je připravit kanál na zahájení ostrého provozu.

Během technických testů se zjistilo, že úroveň jednotlivých materiálů neodpovídají požadavkům na vysílání - klipy jsou po technické stránce nevyvážené. Budou proto probíhat jednání o kvalitě materiálů a dalších nepravidelných testech.

Muzika CS je na optických sítích k dispozici po celý den jako samostatný kanál a stejně jako na satelitu v technickém testu. Ostré vysílání hodlá provozovatel spustit do léta 2010.

Kanál Muzika CS bude přinášet české a slovenské videoklipy. Ve vysílání se objeví těžká alternativa a také socialistický popík. "Je třeba si tu dobu připomenout," řekl Ivan Hronec.

Televizní stanice Muzika CS bude v pořadí třetí stanicí pod značkou CS. Všechny tři programy Kino CS, Doku CS a Muzika CS budou i nadále bez reklam. Všechny tři stanice mají celkem 100 až 150 tisíc abonentů.

Všechny projekty Film Europe jsou na satelitu dostupné v nabídce Skylink. Provozovatel jedná také se společností Media Vision, provozovatelem konkurenční platformy CS Link ohledně zařazení stanic do nabídky.





Reklama




Vybrané články