Quantcast

ZDF bude poskytovat mezinárodní placené kanály

| redakce | tisk

Německý veřejnoprávní vysílatel ZDF hodlá vstoupit na mezinárodní trh s placenou televizí. ZDF Enterprises, komerční dceřiná firma, založila společný podnik s Mainstream Media AG, mediální společností, kterou vlastní TV manager Gottfried Zmeck.

Společnost bude provozovat a nabízet placené kanály na mezinárodních trzích mimo německy hovořící země Evropy. ZDF Enterprises bude mít držet 26 procentní podíl v Manstream Networks Holding založenou v Ismaningu poblíž Mnichova. Manstream Media AG vlastní 69 procent, zbývajících 5 procent je v rukou Tima Wermera, Chief Operating Officer Romance TV, placeného kanálu provozovaného Mainstream Media AG.

Aktivity podniku se zaměří na mezinárodní kanál s romantickým obsahem. Má se jednat o obdobu Romance TV v Německu. Podobné kanály chce poskytovat v zahraničí v HDTV. Cílovou skupinou budou ženy nad 30 let.

První lokální kanál Romance TV Polska odstartoval v Polsku v prosinci 2010. Podle informací Mainstream Media AG probíhají jednání o expanzi stanice do Afriky, Asie a Evropě.

zdroj: Rapid TV News





Reklama




Vybrané články