Quantcast

ATP World Tour 1000 z Madridu a Říma na NOVA Sport a Voyo.cz

| redakce | tisk

Světová tenisová špička zůstává na evropské antuce. ATP World Tour 1000 se z Monte Carla přesune nejprve do Madridu a hned nato do Říma. Oba turnaje patří k tradičním přípravným zastávkám před Roland Garros. Přímé přenosy celých turnajů bude přenášet NOVA Sport a internetový videoportál Voyo.cz.

Úvodní letošní podnik Masters hraný na antuce ovládl nedaleko Monackého knížectví Rafael Nadal, který ve finále možná až nečekaně snadno porazil Novaka Djokoviče. Levoruký Španěl tak získal potřebné sebevědomí a na rychlejších kurtech v metropolích Španělska a Itálie bude chtít světovou jedničku zaskočit znovu.

Djokovič v loňské sezóně na obou turnajích Nadala ve finále porazil a položil tím základ svému fantastickému roku. Letos ale Djokovič tak dominantní není, a proto bude boj o post prvního hráče žebříčku ATP hodně zajímavý.

V turnajích nepůjde pouze o souboj Djokoviče s Nadalem, ale i Roger Federer, který Monte Carlo vynechal, jede do Madridu podle svých slov na sto procent připraven. Dlouhé volno trávil v Dubaji, kde se na antukových kurtech připravoval na náročný květen. Pro Federera mluví i to, že v Madridu a Římě obhajuje celkem jen 450 bodů, zatímco Nadal 1200 a Djokovič dokonce 2000.

Solidní formu letos na antuce prokazuje i Tomáš Berdych, který nejdřív pomohl českému daviscupovému týmu k postupu do semifinále Světové skupiny a pak odehrál vyrovnané semifinále v Monte Carlu s Djokovičem. Z turnaje v Barceloně se sice Berdych kvůli drobným potížím s ramenem musel odhlásit, podle čerstvých zpráv už ale naplno trénuje a v Madridu je připravený obhajovat loňské čtvrtfinále.

Oba turnaje - v Madridu i v Římě - budou vládnout vysílání Nova Sport od pondělí 7. května až do neděle 20. května 2012. Přímé přenosy uvidíte nejen na Nova Sport, ale i na Voyo.cz.

zdroj: Nova Sport





Reklama




Vybrané články