Quantcast

Slovak Sport TV má 2 přenosové HD vozy a tucet HD kamer

| redakce | tisk

Nová slovenská sportovní stanice Slovak Sport TV je po technické stránce již vybavená na zahájení vysílání. Televize již nakoupila přenosové vozy a kamery pro natáčení obsahu v HD rozlišení.

Máme desať HD kamier Sony PMW EX3 a dve kusy PMW EX1. Prenosové vozy sú postavené na aute Peugeot Boxer, pričom každé auto môže používať 16 HD kamier,“ uvedl portálu Živé.sk ředitel CETV (Central TV) a Slovak Sport TV Róbert Greguš.

Kamery jsou s poměrně slušným vybavením - Sony PMW EX3 mají obrazový snímač Exmor CMOS, který snímá v rozlišení 1920x1080. Nabízí i optický 16x zoom a ohniskovou vzdálenost 5,8 až 81,2 mm. Samozřejmostí je natáčení v širokoúhlém obrazovém formátu 16:9. Kamera se na internetu prodává kolem 8 tisíc eur. Sony PMW EX1 je o 2 tisíce levnější.

Slovak Sport TV v současnosti využívá na přenosovém vozu 5 HD kamer a hodlá zakoupit další - Sony PMW 350 s objektivem se 42x zoomem. Televize vlastní i satelitní uplink pro přenos TV signálu.

Slovak Sport TV hodlá vyplnit prostor po zaniklé veřejnoprávní Trojce. Některé přenosy se zatím vysílají na sesterské CETV a odvysílané zápasy je možné sledovat i na videoportálu Youtube.

Zahájení vysílání Slovak Sport TV se očekává koncem měsíce, případně začátkem června.





Reklama




Vybrané články