Quantcast

Formule 1 od nové sezóny na Sport1 a Sport2

| redakce | tiskobrázek k článku: Formule 1 od nové sezóny na Sport1 a Sport2

Společnost AMC Networks International Central Europe, která provozuje stanice Sport1 a Sport2, dnes oznámila, že získala exkluzívní tříletou smlouvu na vysílání závodů Formule 1 v České republice a na Slovensku. První závody uvidí diváci již v březnu 2015.

Na základě uzavřené dohody budou sportovní programy Sport1 a Sport2 vysílat přímé přenosy všech závodů a kvalifikací F1 v letech 2015 až 2017. Na obrazovkách se objeví také doprovodné závody GP2, GP3 a součástí dohody jsou i exkluzívní práva k britskému dokumentárnímu seriálu "Legendy Formule 1". 19 dílů představí mimo jiné osobnosti jako Sir Jackie Stewart, Emerson Fittipaldi, Mika Hakkinen, Eddie Ervine a Ayrton Senna.

Seriál vozů Formule 1 je další prémiový a exkluzivní obsah, který se podařilo získat pro vysílání sportovních stanic Sport1 a Sport2 v České republice a na Slovensku. Současná nabídka mimo jiné zahrnuje exkluzivní práva k fotbalové kvalifikaci na ME 2016 a MS 2018, španělské fotbalové „La lize“ a Kontinentální hokejové lize „KHL“. Za přenosy ze zápasů KHL na stanici Sport1 bylo společnosti uděleno nejvyšší ocenění pro televizní společnosti s vlastní produkcí.

Jsem přesvědčen, že tato programová akvizice ještě více posiluje naši snahu přinést divákovi ty nejlepší momenty z domácího a mezinárodního světa sportu. Závody F1 jsou celosvětově jednou z nejpopulárnějších sportovních událostí a dle toho jim budeme poskytovat maximální pozornost a produkční podporu“, řekl Levente B. Málnay, výkonný ředitel společnosti AMC Networks International Central Europe.

Díky získání práv na Formuli 1 se spolu se stávajícím prémiovým obsahem zařadí Sport1 a Sport2 mezi jedny z nejatraktivnějších stanic v rámci celého trhu tematických televizí“, komentoval dohodu Country manažer pro Českou republiku a Slovensko Evžen Chlanda. „Náš produkční tým připravuje pro fanoušky Formule 1 opravdu nezapomenutelný divácký zážitek. Kromě přímých přenosů v HD kvalitě nabídneme divákům také přehled těch nejzajímavějších momentů z daného závodu, exkluzivní pohled do boxů Formule 1 a živé vstupy komentátorů přímo z dějiště závodu.“





Reklama




Vybrané články