Quantcast

Eutelsat přinese start Ariane 5 se satelitem Eutelsat 8 West B

| redakce | tisk

Francouzský satelitní operátor Eutelsat zprostředkuje satelitním divákům přímý přenos startu nosné rakety Ariane 5 z kosmodromu Kourou (Francouzská Guyana) s telekomunikačními satelity Eutelsat 8 West B a Intelsat 34.

Start Ariane 5 označený jako VA225 je naplánován na dnešní večer (22:10 hodin našeho času). Na palubě nosné rakety budou Eutelsat 8 West B a Intelsat 34 pro globálního satelitního operátora Intelsat.

Pro diváky v Evropě bude zřejmě částečně zajímavý satelit Eutelsat 8 West B, který bude umístěn na pozici 7°W/8°W. Kosmický aparát bude vybaven 40 transpondéry v Ku pásmu a 10 v C pásmu. Družice bude pokrývat zejména MENA region a Jižní Ameriku. Jeden ze svazků v Ku pásmu bude nasměrován do Evropy. Transpondéry v C pásmu pokryjí Afriku, Evropu, Jižní Ameriku a Latinskou Ameriku a východní pobřeží Severní Ameriky.

Intelsat 34 je vybaven kapacitou v C pásmu pro potřeby Latinské Ameriky a kapacitou v Ku pásmu pro přední brazilskou DTH platformu. Intelsat 34 bude také v Ku pásmu poskytovat infrastrukturu pro letecký a námořní providery. Satelit Intelsat 34 na pozici 55,5°W nahradí stávající družice Intelsat 805 a Galaxy 11.





Reklama




Vybrané články