Quantcast

freeSAT k novým kanálům nepřipojil CRW, výměna těchto karet skončila

| redakce | tisk

Slovenský kanál pro věřící TV LUX a česko-slovenská lidová televize Šlágr TV jsou od pondělí dostupné na kartách freeSAT. Stalo se tak po připojení kódovacích systémů k těmto programům na kapacitě Slovak Telekomu (ST). A právě ST bude zajišťovat modulaci pro zákazníky UPC DTH.

Společnost UPC DTH k těmto programům již nepřipojila starý systém podmíněného přístupu CryptoWorks (CAID 0D02). Důvod je zřejmý: na slovenském ale nyní i na českém trhu již skončila výměna starých karet CryptoWorks za nové Irdeto ICE karty. Není proto důvod tyto stanice kódovat i ve starém systému, který již nemá podporu.

freeSAT by UPC Direct používá v Česku a na Slovensku Irdeto ICE karty, které fungují ve většině původních dekodérů CryptoWorks ale i nových se systémem Irdeto. Karty se používají v zapůjčených i vlastních přijímačích. Dále UPC DTH používá systém Nagra MA (Nagravision) pro dotované HD set top boxy. V tomto případě je karta spárována s přijímačem.

freeSAT ohlásil rozšíření programové nabídky k 7.9.2015. Platforma se rozšíří o SD stanice TV LUX a Šlágr TV a také Sport1 HD a Jednotka HD. SD stanice jsou již neoficiálně dostupné klientům freeSATu.





Reklama




Vybrané články