Quantcast

Jednotka HD a Dvojka HD zůstanou v satelitní Plustelce

| redakce | tisk

První a druhý program slovenského veřejnoprávního vysílatele RTVS (Rozhlas a televize Slovenska) budou ze satelitu Astra 3B nadále dostupné i na kartách terestrické placené televize Plustelka.

Společnost Towercom zachová dostupnost programů Jednotka HD a Dvojka HD pro zákazníky, kteří si pořídili moduly a přístupové karty Plustelka pro sledování slovenských veřejnoprávních a komerčních programů ze satelitu.

"Programy RTVS budu aj naďalej dostupné prostredníctvom satelitného vysielania, a to až dovtedy, kým sa vysielateľ, v tomto prípade RTVS nerozhodne inak," uvedl na dotaz webu parabola.cz Ivan Rudolf, který zastupuje společnost Towercom, která provozuje distribuci celoplošných DVB-T/2 multiplexů a satelitní signál pro řadu programů.

Satelitní Plustelka nedávno skončila. Po postupném útlumu programové nabídky a vyřazení stanic televizních skupin Markíza a JOJ byly začátkem tohoto měsíce pro satelitní Plustelku odpojeny i dva programy České televize - ČT1 a ČT2. Na kartách a modulech Plustelky je nyní možné ze satelitu Astra 3B sledovat jen výše uvedené programové služby Jednotka HD a Dvojka HD. Provozovatel Plustelky se nyní chce zaměřit na podporu a rozvoj placené pozemní televize, kterou šíří ve slovenských celoplošných multiplech 1 a 4.





Reklama




Vybrané články