Quantcast

Bělorusko začne vysílat v HD rozlišení

| redakce | tisk

V noci z 29. na 30. března 2018 začne běloruský veřejnoprávní vysílatel Bieltelieradyjokampanija (BT) vysílání svých programů ve vysokém rozlišení (HDTV). V pátek v 6:00 hodin ráno bude vysílání v tomto formátu na programu Belarus 1 zahájeno pořadem "Dobré ráno, Bělorusko!".

V nativním HD rozlišení mohou diváci běloruského veřejnoprávního vysílatele sledovat také pořady „Naviny“, „Panarama“, „Haloŭny efir“, „Bielorusskoje vriemiečko“. Postupně budou v HD další pořady.

Jako první budou mít HD stanice BT abonenti kabelových a IP sítí v regionu Minsk. Práce na přechodu na HD rozlišení budou probíhat postupně až do listopadu 2018, kdy bude HD signál stanic BT dostupný v celé zemi. Programy v HD rozlišení budou brzy dostupné také z internetových stránek www.tvr.by.

Zavedení HD distribuce nebude mít za následek ukončení stávající SD distribuce. Operátoři budou i nadále poskytovat svým zákazníkům stanice BT v SD rozlišení.

BT provozuje celkem 7 programů - Belarus 1 až 5, dále NTV Belarus a Belarus 24.

Mezinárodní kanál Belarus 24 se vysílá do Evropy přes satelitní systém Eutelsat Hot Bird 13E (13°E). Vysílá FTA a zatím není známo, zda i tento program bude dostupný v HD kvalitě.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články