Quantcast

Neobyčejná planeta - první hraný seriál na National Geographic

| redakce | tisk

Televizní stanice National Geographic již tuto neděli 8.4.2018 ve 22:00 hodin odvysílá vůbec první plně hraný seriál s názvem Neobyčejná planeta, který umožní divákům získat nové poznatky a pohledy na naši platu Zemi.

Pouze pár z nás mělo možnost vidět naši jedinečnou planetu z vesmíru. Země je třetí planeta sluneční soustavy, zároveň největší terestrická planeta v soustavě a jediné planetární těleso, na němž je dle současných vědeckých poznatků potvrzen život.

Neobyčejná planeta - první hraný seriál na National Geographic
▲ Neobyčejná planeta - první hraný seriál na National Geographic

Seznam jednotlivých epizod seriálu Neobyčejná planeta:

Neděle 8. 4. ve 22:00
Ochrana (PREMIÉRA)
Země se chrání před sluncem. Slunce je silný a zákeřný „velitel“ solárního systému. Bez několika ochranných vrstev bychom na Zemi nikdy nepřežili.

Neděle 15. 4. ve 22:00
Geneze (PREMIÉRA)
Naše Země je jedinečná, protože je na ni život. Jaké náhody, dynamické síly či co přesně se stalo, že na této planetě vznikl život?

Neděle 22. 4. ve 22:00
Přežití (PREMIÉRA)
Nestačí, aby Země byla obyvatelná, ale musí být i připravena k rozvoji života. Smrt, masová vyhynutí, biodiverzita a rozmnožování. To vše je klíčem k přežití lidstva.

Neděle 29. 4. ve 22:00
Únik (PREMIÉRA)
Pouze pár z nás mělo možnost vidět naši jedinečnou planetu z vesmíru. Země je třetí planeta sluneční soustavy, zároveň největší terestrická planeta v soustavě a jediné planetární těleso, na němž je dle současných vědeckých poznatků potvrzen život. V této sérii budeme mít možnost získat nové poznatky a pohledy na naši planetu Zemi.

Neděle 6. 5. ve 22:00
Terraform (PREMIÉRA)
Od počátku života na naší planetě vytváří mikroby, rostliny a zvířata povrch a atmosféru naší planety. Ostrovy vznikají z výkalů ryb, mrtvá zvířata jsou součástí hor, rostliny stojí za tvorbou kontinentů. Není to ale pouze vznik, je to i zánik život a organizmů.

Neděle 13. 5. ve 22:00
Mimozemšťan (PREMIÉRA)
Život vznikl z jedné buňky a je tu již 2 miliardy let. Ale jak se z tak jednoduchého organismu vyvinul složitý, pestrobarevný a neobyčejný život kolem nás? A mohl by vzniknout takový život na jiné planetě? Dr. Mae Jemison je hostem tohoto dílu.

Neděle 20. 5. ve 22:00
Probuzení (PREMIÉRA)
Již více než 2 miliardy let na naší planetě nepotřebuje 90 % živých organismů k přežití mozek. Co tento stav způsobilo? Proč byla člověku „přidělena“ inteligence, kterou žádný jiný tvor na planetě nemá?

Neděle 27. 5. ve 22:00
Domov (PREMIÉRA)
Jedna z nejzkušenějších NASA pracovníků, astronautka Peggy Whitson, se po 3 misích a 665 dnech ve vesmíru dostává zpět na zem. Při prvních krocích na naší planetě, po vdechnutí čerstvého vzduchu a při pohledu na modré nebe se sluncem a samozřejmě s gravitací znovu poznává, že se nic nevyrovná domovu. Jak podivná a jedinečná je skutečně naše planeta?

zdroj: NGC





Reklama




Vybrané články