Quantcast

V Itálii funguje 423 televizních stanic

| redakce | tisk

Na konci roku 2017 se na italském televizním trhu přes hlavní distribuční platformy vysílalo celkem 423 programů. Programy patří 116 mediálním skupinám - italským i mezinárodním, z toho 68 pochází z Itálie.

Vyplývá to z reportu italské asociace rozhlasových a televizních vysílatelů Confindustria Radio Televisioni (CRTV).

Report si všímá distribucí programů přes národní a lokální terestrické multiplexy a pay-tv a FTV programů na satelitních platformách. Data zahrnují časově posunuté verze, HD, 3D, PPV a takzvané dočasné kanály, které vysílají jen krátce.

Počet stanic na italském trhu se stále zvyšuje a to zejména díky rozvoji FTA nabídky v pozemní televizi, která je atraktivní pro národní mediální skupiny. Za rok v Itálii vzniklo pět nových televizních stanic - POP, CineSony, Spike, Alpha a Food Network.

Italské mediální skupiny vlastní 356 televizních programů, z toho je 123 programů v DTT a 287 na satelitu (volné i placené). Číslo zahrnuje i 39 časově posunutých verzí a 35 PPV služeb. Hlavních TV programů bez duplikací se na hlavních platformách vysílá 225. Z toho 106 programů je v HD, zatímco jeden vysílal v době analýzy ve 3D (vysílání bylo ukončeno).

124 programů je FTA (DTT a TivúSat) a placených programů je 232 (Sky Italia a Mediaset Premium). 95 FTA programů je v DTT (digitální terestrická televize), zatímco pay-tv je na satelitu 203, v DTT jen 30.

HD programy jsou zejména na satelitu (93). Vloni bylo spuštěno 7 nových FTA HD programů v DTT a TivúSat.

Národní vysílatelé provozují nejvíce programů - Sky Italia (113), Mediaset (42), Rai (26), Fox Italia (24) a Discovery Italia (21).

Mediaset nabízí nejvíce programů (42) v DTT, následuje ji Rai (19) a Discovery Italia (9). Na satelitu nabízí nejvíce programů Sky Italia (113) a Rai (26).

zdroj: Advanced television





Reklama




Vybrané články