Quantcast

HbbTV aplikace ČT stále v testovacím režimu

| redakce | tisk

Aplikace na bázi HbbTV poskytuje veřejnoprávní vysílatel Česká televize (ČT) od dubna 2011. Za více než 7 let provozu patří HbbTV služby, zejména iVysílání a eventové aplikace, mezi nejúspěšnější.

HbbTV i po sedmi letech provozu je stále v testovacím módu. Kdy přejde ČT s HbbTV do ostrého vysílání zjišťoval server parabola.cz.

"Protože dosud nebyly specifikovány legislativní podmínky pro vysílání HbbTV, uvádíme informaci o vysílání ve zkušebním provozu," uvedla na dotaz webu parabola.cz Michaela Zahrádková, mluvčí ČT. "Služba HbbTV je nicméně plně funkční," dodala.

Nabídka HbbTV aplikací ČT
▲ Nabídka HbbTV aplikací ČT

HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband TV) kombinuje klasické televizní vysílání s internetovým obsahem. Prostřednictvím HbbTV mohou diváci ČT sledovat například zmíněný videoarchív iVysílání, vylepšený teletext, panoramu, aplikace pro děti, televizní program a další. Nedávno ČT přinesla speciální aplikace k MS v hokeji.

HbbTV umožňuje poskytovat další funkce a služby jako je interaktivní reklama, personalizace obsahu, hlasování či hry. Pro využívání služeb HbbTV je nutný televizor nebo set top box s podporou HbbTV a připojení k internetu. Pro HbbTV se běžně používá lidové označení "červené tlačítko".





Reklama




Vybrané články