Quantcast

První přenos v 8K v DVB-S2X na satelitu Astra 3B

| redakce | tisk

Čtyřikrát více detailů než nabízí Ultra HD rozlišení v 4K přinese lucemburský satelitní operátor SES (Astra) během konference SES Industry Days, která se koná v těchto dnech v Lucembursku.

Provozovatel satelitů Astra odvysílá přenos s konference SES Industry Days, která se koná v Lucemburku ve dnech 23. a 24. května 2018 ve formátu 8K, což je další generace televizního vysílání.

Pro tyto účely se využívá 36 MHz transpondér na satelitu Astra 3B. Multiplex v novém standardu DVB-S2X vysílá kanál v rozlišení 7680x4320 pixelů enkódovaný v HEVC (H.265) a video bit ratem 80 Mbit/s. Testovací signál bude využívat nativní IP signál, který poskytne poznatky na požadavky budoucí televizní infrastruktury All-IP.

Zkušební vysílání v 8K provozuje SES ve spolupráci se Spin Digital, která má zkušenosti s dekódováním a přehráváním 8K HEVC signálů v reálném čase pomocí softwarového řešení a enkódování obsahu s HEVC enkodérem. SES při tomto testu spolupracuje se společností Sharp / UMC, která poskytla zobrazovací jednotky s podporou 8K.

8K obsah se snímkovou frekvencí 60 fps a 10 bitovou hloubkou barev je vybaven 8K kamerami od PSNC (Poznan Supercomputing and Networking Center) a 8K animace (CGI) poskytovaná společností Unigine Corp.





Reklama




Vybrané články