Quantcast

Orange začal upozorňovat, že některé programy jsou v HEVC

| redakce | tisk

Slovenský telekomunikační operátor Orange začal své potencionální zákazníky o satelitní televizní službu Orange TV cez satelit upozorňovat, že některé programy z jeho nabídky se vysílají v novějším kodeku HEVC (H.265).

Pro příjem vybraných programů nové DTH služby je proto nutný novější set top box nebo televizor se satelitním tunerem, který podporuje HEVC.

Operátor začal své klienty na vysílání některých programů v HEVC upozorňovat po nedávné medializaci na stránkách parabola.cz.

Konkrétně v HEVC operátor Orange TV cez satelit poskytuje následující programy: CS Film/CS Mini/HOROR FILM, ČT:D/ČT art, Disney Channel, Eurosport 2 HD, Film+, Film Europe Channel, JOJ Cinema HD, National Geographic, Nickelodeon, Nova Sport 1 HD, Nova Sport 2, RiK, Spektrum, Spektrum Home, Sport 2 HD, TV Noe a TV Paprika.

Ostatní stanice jsou v MPEG-4/H.264, včetně exkluzivních prémiových sportovních kanálů Orange Sport HD, Orange Sport 2, Orange Sport 3 a Orange Sport 4, které přinášejí zákazníkům přenosy z fotbalové Ligy mistrů UEFA a další exkluzivní sportovní obsah.

Satelitní služba Orange je poskytována od 15.8.2018 na celém území Slovenska ze satelitu Eutelsat 16A na pozici 16°E. Provozovatel si vybral kryptovací systém Irdeto, který na trhu používají i jiné platformy - Skylink a freeSAT.





Reklama




Vybrané články