Quantcast

Ázerbájdžán ukončil vysílání na Hot Birdu

| redakce | tisk

Největší ázerbájdžánské vysílací společnosti ukončily vysílání svých kanálů prostřednictvím satelitu Eutelsat Hot Bird 13C (13°E). Az TV, Ictimai TV a Xezer TV byly distribuovány zdarma v celé Evropě v posledních třech letech v SD rozlišení.

Žádný z provozovatelů vysílání nepotvrdil ukončení distribuce do evropských zemí.

Az TV a Ictimai TV jsou státní televizní stanice. Xezer TV je soukromá stanice. Státní média nabízejí řadu uměleckých a cestovatelských, hudebních a zábavních pořadů, dokumentárních a hraných filmů na různá témata a také přímé přenosy významných státních a kulturních událostí. Xezer TV klade větší důraz na zábavu a filmy.

Od této chvíle se možnosti satelitního příjmu hlavních ázerbájdžánských kanálů zcela změní. Jediným satelitem pro jejich distribuci je Azerspace-1 (46°E). Začátkem letošního roku vysílatelé přešli na HD vysílání, současně se stáhli z evropského svazku této družice a zvolili svazek s pokrytím středoasijských zemí. Pro stabilní příjem ve střední Evropě je nutná parabola o průměru cca 180 cm nebo ještě větší.

Multiplex ARB Media Qrup s programy ARB HD, ARB 24 HD, ARB Gunesh HD a Kanal S HD lze nejsnáze přijímat pomocí paraboly o průměru kolem 80 cm. Mux se vysílá prostřednictvím evropského svazku na pozici 46°E (freq. 11,025 GHz, pol. V, SR 12700, FEC 5/6, DVB-S/QPSK).

bývalé technické parametry - Az TV, Icitimai, Xezer TV (vysílání zde bylo ukončeno!):

Eutelsat Hot Bird 13B (13°E), freq. 11,296 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 5/6, DVB-S/QPSK

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články