Quantcast

Nizozemí: Philips s UPC rozjedou televizi ve vysokém rozlišení

| redakce | tisk

Firmy Philips a UPC Netherland podepsaly exklusivní spolupráci, která spočivá ve společném úsilí rychlého zahájení vysílání profeamů ve vysokém rozlišení pro abonenty UPC Netherlands. HDTV programy chce UPC spustit ještě v letošním roce. UPC představí digitální interaktivní HDTV MediaBox, který vyrobí právě Philips. S MediaBoxem budou moci holandští abonenti sledovat HDTV programy od startu MS ve fotbale, který se koná v červnu letošního roku. Obě společnosti se budou navzájem podporovat. Philips bude propagovat služby UPC HD a UPC televizor Philips HD Ready Flat TV.

Philips také spolupracuje s chellomedia, sesterskou společností UPC Netherlands a vlastníkem holandských placených kanálů Sport1 a Film1. Sport1 a Film1 zahájí placené HD vysílání v Nizozemí začátkem června 2006. Sport1 bude vysílat toto léto mezinárodní fotbalové přenosy ve vysokém rozlišení a později chce také nabídnou různé mezinárodní sporty v HDTV. Ve stejnou dobu odstartuje také v HDTV kanál Film1, který nabídne nejnovější hollywoodské filmy v HDTV.

Strategická spolupráce mezi Philips a UPC byla prvně oznámena v říjnu 2005. Zájemci o nabídku UPC HD mohou získat digitální interaktivní přijímač Philips HDTV DCR7000 Euro DOCSIS.

zdroj: ADTV





Reklama




Vybrané články