Quantcast

JustWatch CZ: Vývoj share streamovacích platforem v roce 2023

| redakce | tisk

V loňském roce zaznamenala největší nárůst podílu na trhu (share) streamovací platforma SkyShowtime (nárůst na 5% share). Služba začala na trhu fungovat v únoru 2023 jako nová SVOD platforma.

Vyplývá to z údajů JustWatch CZ.

Streamingové služby a jejich podíly na CZ trhu v roce 2023 (foto: JustWatch CZ)
▲ Streamingové služby a jejich podíly na CZ trhu v roce 2023 (foto: JustWatch CZ)

Největší hráč na trhu streamovacích platforem Netflix během loňského roku ztratil 3% share. Za poklesem může být zájem diváků vyzkoušet nové streamovací služby na trhu či jednoduše uživatelé střídají předplatné služeb ve snaze hledání další zábavy a jiného zajímavého obsahu. Způsob předplatného jde divákům v tomto směru vstříc, naopak pro provozovatele je to noční můrou.

Data společnosti JustWatch CZ dále ukazují, že roste podíl streamovacích služeb prime video a Apple TV+. Naopak klesá podíl podíl ostatních SVOD služeb, které nezahrnuje uvedený graf.

Streamingové služby a jejich podíly na CZ trhu ve 4. kvartálu (foto: JustWatch CZ)
▲ Streamingové služby a jejich podíly na CZ trhu ve 4. kvartálu (foto: JustWatch CZ)

Ve čtvrtém čtvrtletí loňského roku si Netflix udržel na českém trhu pozici lídra streamovacích platforem (38% share), jeho podíl je větší než dvě další největší SVOD služby dohromady (HBO Max a Prime video). Samotná služba Prime video má zhruba poloviční podíl na trhu (20%) ve srovnání s platformou Netflix.

JustWatch je mezinárodní průvodce streamováním, který pomáhá více než 20 milionům uživatelů měsíčně najít něco skvělého ke sledování na streamovacích platformách typu Netflix, Prime Video, Disney+ atd. ve 100 zemích.





Reklama




Vybrané články