Quantcast

Majitel TV Nova vykázal čistý zisk přes 88 mil. USD

| redakce | tisk

Mediální skupina CME (Central European Media Enterprises), vlastník TV Nova, vykázal loni čistý zisk 88,6 milionu dolarů. Přispěla k tomu především česká komerční jednička.

"V příštích pěti letech chceme zvýšit tržby na více než dvojnásobek, u hrubého zisku počítáme s ještě rychlejším růstem," uvedl pro IHned výkonný ředitel CME Michael Garin. Třetinu tržeb CME a polovinu zisku před odpisy a zdaněním jsou příjmy CME z TV Nova. Za růstem je podle serveru zdražení reklamního prostoru přibližně o 15 procent, mírná změna cílové skupiny a především růst sledovanosti. K výborným výsledkům CME přispěl i pokles sledovanosti televize Prima.

Podle výroční zprávy MTG, spolumajitele české Prima TV, klesly vloni tržby této televize na přibližně 2,28 miliardy korun, zisk se ale zvýšil o osm procent na zhruba 1/2 miliardy korun. Vloni ale klesla sledovanost o dva procentní body na 21,6 procenta.

Během letošního roku by se na českém trhu mělo objevit několik nových digitálních televizních stanic. V létě chce odstartovat TV Barrandov, která v tomto týdnu získala kompenzační licenci pro celoplošné digitální pozemní vysílání (DVB-T). Podle názoru odborníků ale nové televize neohrozí stávající vysílatele.

zdroj: IHNED.cz





Reklama




Vybrané články