Quantcast

ČAEK uspořádá každoroční konferenci 6. května 2008

| redakce | tisk

Hlavními tématy letošní konference budou
reforma regulačního rámce elektronických komunikací
a transpozice směrnice o audiovizuálních mediálních službách

Česká asociace elektronických komunikací (ČAEK) uspořádá dne 6. května 2008 v hotelu Crowne Plaza v Praze každoroční konferenci. Hlavními tématy výročního setkání ČAEK budou reforma regulačního rámce elektronických komunikací a transpozice směrnice o audiovizuálních mediálních službách.

Program konference je rozdělen do pěti tématických bloků. První se bude již tradičně zabývat hodnotící zprávou Komise o stavu sektoru elektronických komunikací v rámci EU a v České republice. Druhý a třetí blok se zaměří na digitální vysílání v mobilních sítí a na digitální vysílání v satelitních sítích. Čtvrtý panel bude diskutovat o transpozici směrnice o audiovizuálních mediálních službách do vnitrostátního práva a bezprostředně naváže na společný seminář, který ČAEK ve spolupráci s předsedou Stálé komise pro sdělovací prostředky Poslanecké sněmovny uspořádala 28. února 2008 v prostorách Parlamentu. Závěrečná diskuze se dotkne aktuálních problémů, které řeší provozovatelé kabelových systémů v České republice.

Nad konferencí převzali záštitu ministr kultury Václav Jehlička, ministr průmyslu a obchodu Martin Říman a rektor ČVUT v Praze prof. Václav Havlíček. Její průběh zahájí vystoupení zástupce Evropské komise a panelová diskuze předsedů českého a slovenského regulačního úřadu Pavla Dvořáka a Branislava Máčaje s předsedou Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Martinem Pecinou a dalšími hosty.

ČAEK klade velký důraz na kvalitní mezinárodní zastoupení řečníků a diskutujících a podobně jako v uplynulých letech chce konferenci připravit v evropském kontextu,“ říká prezident asociace Zdeněk Vaníček. „Z tohoto důvodu jsme pozvali zástupce Evropského parlamentu a Komise a také naše partnery z členských států EU a z jiných evropských zemí,“ dodává Zdeněk Vaníček.

Do dnešního dne se na konferenci ČAEK zaregistrovaly již téměř dvě stovky účastníků. Konferenci doplní výstava dodavatelů technologií a prezentace dodavatelů obsahu převzatého vysílání.

zdroj: PR ČAEK





Reklama




Vybrané články