Quantcast

Programy TPS skončí na satelitech Hot Bird dříve

| redakce | tisk

Francouzská digitální satelitní placená televize TPS (Television Par Satellite) podle informací francouzských médií ukončí vysílání na satelitech Hot Bird (13°E) dříve.

Platformu TPS koupil největší konkurent - Canal+, rozhodnuto bylo o sloučení placených televizí CanalSat a TPS a vznikl nový programový balík Nouveau CanalSat (Nový CanalSat), který obsahuje nejlepší programy z obou satelitních sítí. Problém fúze je ale v odlišných satelitních systémech, kde služby vysílají - CanalSat na Astře (19,2°E) a TPS na Hot Bird (13°E). Nový CanalSat se rozhodl využívat jediný satelitní systém - Astra. U diváků skužby TPS probíhá v několika fázích reinstalace parabol na novou orbitální pozici.

Podle původních zpráv měl TPS skončit na Hot Birdu do podzimu letošního roku. Aktuálně se jedná o dřívějším termínu. K 30.4.2008 skončí na Hot Birdu kanál Pink X, abonenti tento program najdou po tomto termínu už jen na 19,2°E. PPV kanály Multivision skončí k 31.5.2008.

Důvodem zrychlení přechodu na pozici 19,2°E je nejenom snížení poplatků za distribuci programů ale především zamezení neautorizovaného příjmu programů ve starším systému Viaccess, který TPS používá.

zdroj: satelitv.net





Reklama




Vybrané články