Quantcast

TVP jedná s Astrou o startu nové platformy

| redakce | tisk

AKTUALIZOVÁNO - Polská veřejnoprávní televize TVP (Telewizja Polska) pokračuje ve vyjednávání s lucemburským satelitním operátorem SES Astra ohledně spuštění nové satelitní platformy. Polsko by se tak dočkalo v pořadí již čtvrté DTH služby po placených sítích Cyfra+, Cyfrowy Polsat a N.

Jednání o vzniku nové polské platformy probíhají již zhruba dva roky. Cílem je spustit národní satelitní platformu, jako je to obdobné v jiných zemích střední a východní Evropy. Mezi provozovateli placených služeb ale panují obavy z možného odchodu stanic do vznikající národní satelitní platformy.

Cílem národní satelitní platformy je umožnit příjem všech základních programů prostřednictvím družice. Služba má vysílat prostřednictvím satelitů Astra na pozici 19,2°E, kde již nyní vysílají programy TVP. Hlavní kanály TVP1 a TVP2 jsou kódovány zatím systémem NDS Videoguard. Veřejnoprávní médium se rozhoduje pro kódovací systém, který bude určen pro individuální příjem programů TVP ze satelitu Astra. Stejný kódovací systém by pak používaly i programy v národní satelitní platformě.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články