Quantcast

Dance Flaunt TV s hodinovým posunem

| Martin Vyleťal | tisk

Britská nekódovaná televize Flaunt TV, určená především pro příznivce taneční scény, zahájila testovací vysílání svého druhého kanálu Flaunt TV +1. Jak již název napovídá, jde o stanici Flaunt TV s hodinovým posunem.

Je to vůbec první nekódovaná videoklipová televize v Evropě, která začala produkovat timeshiftovou verzi. Prvenství v tomto směru u hudebních placených televizí má MTV One UK. Verze s hodinovým posuny jsou obvyklé především u dokumentárních a filmových kanálů, které mohou svým divákům nabídnout alternativu v podobě dokumentu či filmu. Výroba takových verzí videoklipových televizí je spíše sporná.

Dance Flaunt TV s hodinovým posunem
▲ Dance Flaunt TV s hodinovým posunem

Technické parametry:
satelit: Eurobird 1 (28,5°E)
kmitočet: 11,642 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500
FEC: 2/3
kódování: žádné
service ID: 52370
video PID: 2339
audio PID: 2340

Je zajímavé, že Flaunt TV +1 se vysílá (zatím?) v obrazovém formátu 4:3, hlavní verze stanice Flaunt TV je v širokoúhlém formátu 16:9.

Ve stejném multiplexu se objevila ještě jedna nová identifikace, která bude patřit připravované stanici Bliss s hodinovým posunem (Bliss +1). Bliss se stane druhou televizí, která bude mít dva programy.

Počet stanic na kmitočtu 11,642 GHz postupně stoupá a na druhé straně klesá technická kvalita vysílání (video bit rate).





Reklama




Vybrané články