Quantcast

Rádio Wave ukončí analogové vysílání

| redakce | tisk

Rádio Wave, rozhlasová stanice určená pro mladé posluchače, ukončí do konce srpna analogové vysílání z vysílače Cukrák u Prahy. Jedná se o kmitočet v pásmu VKV (FM) 100,7 MHz a jediný analogový vysílač, který Rádio Wave má.

Rádio Wave ale nekončí. Nadále bude vysílat prostřednictvím internetu, v rámci digitální pozemní sítě (DVB-T) a také v satelitní platformě CS LINK na družici Astra 3A (23,5°E).

Rádio Wave je veřejnoprávní stanice Českého rozhlasu (ČRo), která vznikla v souvislosti s rozvojem digitálního vysílání v České republice v lednu 2006.

Analogové vysílání stanice se nelíbilo Radě pro rozhlasové a televizní vysílání a ani Radě ČRo. RRTV dokonce v minulosti ČRo udělila za toto vysílání pokutu milion korun. Soud rozhodnutí regulátora ale zrušil.

Zatím ale není jasné, která stanice bude po Rádiu Wave na analogovém kmitočtu vysílat. Mohl by se zde objevit program ČRo 2 - Praha, který by pokryl 65 procent Prahy. Tato stanice má v současné době horší pokrytí hlavního města.

Vedle Rádia Wave ČRo provozuje ještě několik dalších stanic, které vznikly pro potřeby digitalizace - Rádio Česko, D-Dur a Leonardo.

zdroj: ČTK





Reklama




Vybrané články