Quantcast

Nová Digi TV SK začne v dubnu dodávat bezkartové moduly

| Tisk

Zbrusu nový bezkartový modul Nagra MA začne v příštích dnech dodávat na trh společnost Digi Slovakia pro příjem satelitní placené televize Nová Digi TV SK. Nový CA modul přinese mnoha uživatelům zjednodušení příjmu programů.

Od 1.4.2021 bude společnost Digi Slovakia dodávat na slovenský trh bezkartový modul (cardless) pracující v systému podmíněného přístupu Nagra MA (tzv. Nagravision). Přístupový modul, který server parabola.cz svým čtenářům představil již v loňském roce, přinese řadu nových funkcí a vlastností.


obrázek

▲ Obr č. 1 - DIGI Slovakia a Nová Digi TV SK

Modul s označením CI1500-SLT01 bude pracovat jen v zařízeních s CI+ rozhraním od verze 1.3 - tedy především v novějších televizorech, případně i v některých set top boxech. Hlavní novinkou bude funkce "operator profile", která umožňuje snadnou instalaci programové mapy DIGI SK bez nutnosti manuálního zadávání parametrů jednotlivých transpondérů. Rovněž tato funkce umožňuje automatické stahování nových programových map, pokud budou k dispozici. Divákům tak odpadne složité ladění programů a případné aktualizace nainstalovaných stanic, v případě přesunů programů na nové vysílací parametry.

Nový CA modul umožní souběžné nahrávání až dvou programů ze stejné frekvence. Aby mohl divák dva různé programy paralelně nahrávat nebo jeden sledovat a druhý nahrávat, musí přijímací zařízení (televizor, eventuálně set top box) podporovat duální dekódování v CI+.

Bezkartový modul DIGI SK v testu. Jak funguje?
DIGI SK: Na trh uvedeme nový bezkartový modul s novými funkcemi



Další vlastností modulu je jeho širší využití - podporuje všechny brandy hostované na platformě Slovak Telekom - tedy vedle DIGI SK také sesterskou Magio Sat a také české DTH služby T-Mobile SAT a Telly.

Modul se dostane k zákazníkům po delší době testování a odlaďování firmware. Bude dodáván jak novým, tak i stávajícím zákazníkům DIGI SK, kteří o modul budou mít zájem. Neznamená to, že bude operátor nyní měnit všechny CA moduly. Nadále bude služba dostupná jak na stávajících, tak i nových CA modulech. Stále totiž existuje řada zákazníků, kteří z různých důvodů preferují kartový typ - například z důvodu možnosti CI (není nutné CI+ rozhraní) nebo z důvodu kompatibility s jeho přijímačem.

redakce





Reklama




Vybrané články