Quantcast

Finanční injekce pro STV: 12,5 milionu eur

| redakce | tisk

Slovenská televize (STV) by měla v příštím roce dostat od státu dotaci ve výši 12,5 milionu eur (cca 322,1 milionu Kč). Televize veřejné služby by za to měla natočit několik pohádek, film a také dokumentární pořady o přírodě.

S návrhem na finanční výpomoc přichází tamní ministerstvo kultury, které chce televizi i rozhlasu přispívat. Pokud bude dotace schválena, půjde většina peněz na výrobu pořadů pro první program STV. Finanční dotace ve výši 9,47 milionu eur (cca 244 milionů Kč) má obohatit programovou nabídku Jednotky o 95 pořadů.

Menší dotaci ve výši 2,64 milionu eur (cca 68 milionu Kč) by měla dostat Dvojka STV. Televize má za tyto peníze vyrobit 250 děl a vysílat několik pořadů veřejnoprávního charakteru

Ministerstvo chce podpořit i sportovní okruh Trojka. Za 388 tisíc eur (cca 10 milionů Kč) má připravit 40 dílů fotbalové akademie o hledání mladých talentů.

Stát bude využití peněz kontrolovat. Koncesionářské poplatky na Slovensku a ani příjmy z reklamy nepokrývají provoz veřejnoprávních médií.

zdroj: ČTK





Reklama




Vybrané články