Quantcast

Polsko: Mux 2 od září, mux 3 od října?

| redakce | tisk

Podle nejnovějších informací o digitálním pozemním vysílání v Polsku se bude první multiplex (mux 1) skládat z programů TVP1, TVP2, TVP Info a 4 stanic, které uspějí v licenčním řízení. Druhý multiplex (mux 2) bude obsahovat komerční kanály TVN, Polskat, TV Puls a TV4.

Předseda KRRiT si myslí, že v září 2010 bude digitálním TV signálem pokryto 80 procent Polska. Multiplex 2 odstartuje do září a multiplex 3 k 27.10.2010.

Analogové pozemní TV vysílání bude v Polsku ukončeno do 31. července 2013. Polské DVB-T multiplexy budou pracovat v kompresním formátu MPEG-4/H.264.

Diváci pozemních DVB-T multiplexů budou mít k dispozici 16 bezplatných kanálů, včetně TVP, TVN, Polsat, TV 4 a TV Puls. Provozovatelé komerčních kanálů budou využívat druhý multiplex, který bude obsahovat po dvou kanálech od vysílatele (jeden plnoformátový a jeden doplňkový). TV4 plánuje kanál se seriály, TVN chce do DVB-T umístit TVN7, TV Puls připravuje stanici pro děti a Polsat své plány zatím nepředstavil.

Letos odstartuje v Polsku také třetí multiplex s tématickými programy TVP (Telewizja Polska). Start je naplánován na 27.10.2010. Veřejnoprávní TVP v současné době provozuje stanice TVP HD, TVP Sport, TVP Historia a TVP Kultura.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články