, sekce: Linuxové přijímače |
|
HD-BOX hlásí není signál nebo kostičkuje obrazDobrý den všem,mám satelitní tuner HD-BOX FS-9105+ a začal hlásit: "není signál" na všech kanálech, případně obraz naběhne, ale silně kostičkuje. Bydlím v paneláku a máme společné satelitní rozvody s dvěma zásuvkami do každého bytu. Mám také TV se satelitním tunerem a tam vše funguje perfektně na obou SAT zásuvkách. Zkoušel jsem i nový kabel. Ale v tom HD-BOXu to buď nejede vůbec (není signál) nebo to kostičkuje... Znamená to, že v HD-BOXu odchází nějaká komponenta? Někde jsem myslím četl, že HD-BOXům časem odchází napájení. Je to tento případ? A dá se to levně opravit? Díky předem za rady. |
hank1
Registrace: 2/2024 Příspěvků: 9 |
| Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28 | |
|
|
RE: HD-BOX hlásí není signál nebo kostičkuje o...Nebola v tvojej oblasti nejaká búrka alebo silný dážď. Mne to tiež vypadlo (okr. Prešov), ale tu pršalo a radar mi ukazoval búrku južne od môjho bydliska. Už to ide bez štvorčekovania, ale signály na teplomeroch jednotlivých transpondérov sú oveľa slabšie, ako by mali byť. Ak by sa zajtra cez deň nezlepšil signál, asi sa budem musieť pohrať s parabolou. Ale ta je schovaná v závetrí, vietor ju určite nepohol.Opensat 9700 HDPVR+
|
krtík
Registrace: 7/2012 Příspěvků: 630 |
|
|
@hank1Nemáš PM schránku |
amper
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 456 |
|
|
@krtíkPsal jsem, že na TV se SAT tunerem to na stejné přípojce funguje bez problémů. Navíc žádná bouřka u nás nebyla.Ještě mě napadl poškozený konektor na HD-BOXu... |
hank1
|
|
@amperV Nastavení účtu mám Soukromé zprávy: nepovoleny.A nikde není možnost to zapnout. Je tam napsáno: "Službu Soukromé zprávy si uživatel aktivuje sám na této stránce (tedy v sekci Nastavení) jakmile mu ji systém nabídne." Mně to nic nenabídlo. Asi jsem nenapsal dostatek příspěvků. |
hank1
|
|
@hank1Většinou se dá opravit, otázka zda se to vyplatí...Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 794 |
|
|
@hank1Je jedna možnost, přes bazar dat kontakt |
amper
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 456 |
|
|
@hank1Kup nový box cca 1500 si myslím Ťe nezruinuje.Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX89/ Homatics Box HD
|
jackino
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 196 Galerie: jackino |
|
|
RE: HD-BOX hlásí není signál nebo kostičkuje o...Hd-box, starý kolem deseti let. Jenom můj soukromý názor je ten, že odchází zdroj, přesně jak si myslíš. Je takový malý zázrak, že ještě funguje. Pošli to amperovi na opravu a bude Ti fungovat dál, pokud se s ním nechceš z nějakého důvodu rozloučit. Anebo zvaž koupi nového, ale nastavení a jedno s druhým, to může být problém. Rozhodnutí musíš udělat Ty sám.Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 188 |
|
|
@tukanTo že po tolika letech funguje (fungoval) je dáno asi tím, že HD-BOX jsem vždy používal jen na nahrávání pořadů/filmů z TV (hlavně F1). Na dívání jsem vždy používal TV s vestavěným SAT tunerem. Takže box moc často neběžel. |
hank1
|
|
@hank1Či bežal, alebo nebežal často nie je až tak dôležité, dôležitý je ubehnutý čas od jeho prvotnej výroby. A ďalší fakt, že v dnešnej dobe sa nevyrábajú súčiastky pre spotrebnú elektroniku z takou vysokou životnosťou, ako kedysi v minulosti. A hlavne nie pre zariadenia, ktoré sú cenovo čo najlacnejšie, aby sa lepšie predávali.VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 383 |
|
|
RE: HD-BOX hlásí není signál nebo kostičkuje o...Tak jsem HD-BOX otevřel a ve zdroji kondenzátor 68 uF/450 V vypadá divně. Vytekl z něj elektrolyt?Foto zde: https://ctrlv.cz/VD9M |
hank1
|
|
@hank1Být Tebou,tak do toho nehrabu,je vidět,že tomu nerozumíš a navíc může se stát úraz elektrickým proudem |
Prosat
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 1 560 |
|
|
@ProsatPřesně tak...Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 794 |
|
|
RE: HD-BOX hlásí není signál nebo kostičkuje o...to je lepidlo sfot všetky kondiky moýno tam bude nejaky naduty. |
jopo166
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 1 841 |
|
|
@hank1Myslím,že ještě pět příspěvků a máš schránku |
Prosat
|
|
@jopo166Jasně a pak zběrný dvůr,když to dobře dopadne,Ty jojo |
Prosat
|
|
RE: HD-BOX hlásí není signál nebo kostičkuje o...Nějaká vada zdroje to s vysokou pravděpodobností bude. To "vytečené" není elektrolyt. Trochu problém je možná upečený obvod měniče napětí vedle toho kondenzátoru, ale řekl bych že nebude vadný, jenom ukazuje, že měnič často pracuje s vysokým zatížením, což by ukazovalo na vadu některé součástky v obvodu. Může to být více variant, ale nejpravděpodobnější jsou kondenzátory, na nichž nemusí být nic okem viditelné. Ten nápis na tom C - 450V ber vážně. Se slabším srdcem bys to vybití kondíku do těla nemusel dát. Náboj tam zůstane i docela dlouho po vypnutí ze sítě.Rada: buď profesionální oprava odhad 1000-3000 Kč (2-4 hodiny práce), nebo nový přijímač. Levnou (nespolehlivou) variantou by mohl být nadšený amatér, který to nechá den ve skříni, pak vypájí všechny elektrolyty, koupí nové a osadí je. (Ale pravděpodobnost, že to je řešení, není stoprocentní, vady jsou možné i jiné.) |
TomSenior
Registrace: 3/2025 Příspěvků: 591 |
|
|
@hank1Máš nadutý elektrolyty v sekundární straně 2 ks 470 mikro/ 16V,vyměněn je a box pojede zase OK |
ba193
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 73 |
|
|
@ba193To je zas zde odborníků,bezpečnost Ti nic neříká a navíc to tím být nemusí |
Prosat
|
|
@ba193A pak se nedivím,že po takových tzv.odborníků jak jsi Ty,vyhoří barák! |
Prosat
|
|
RE: HD-BOX hlásí není signál nebo kostičkuje o...Sem tam jsem také něco pájel, ale je pravda, že zrovna v tom zdroji si na to moc netroufám. Zkusím kolegu v práci, který s tím má víc zkušeností.Každopádně, díky všem se za rady (i za ta varování). |
hank1
|
|
RE: HD-BOX hlásí není signál nebo kostičkuje o...Vyměnit kondenzátory ve zdroji je otázka pár korun a s aspoň trochu vybavením to je za půl hodiny hotové. Za pokus to stojí - a pokud je to něčím jiným, což je možné, tak bych to vyhodil a koupil nový přijímač, protože oprava nebude efektivní. |
TomSenior
Registrace: 3/2025 Příspěvků: 591 |
|
|
RE: HD-BOX hlásí není signál nebo kostičkuje o...Pánové, díky všem. Dospěl jsem k závěru, že koupím nový box... Nejspíš Octagon SF8008 v3. Ale to je asi na nové téma.Důležité je, aby to nahrávalo nešifrovaně a nahrávaný pořad šel již v boxu přehrávat ještě před dokončením nahrávání. |
hank1
|
|
@hank1Mohu jen doporučit |
Prosat
|
|
RE: HD-BOX hlásí není signál nebo kostičkuje o...Ak Ti nebude vadiť absencia CI slotu. |
Frank11
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 807 |
| Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|