Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
02.12.2007, 12:47.00

motor

potřebuji poradit, připadám si jak ten největší ......, který neumí nastavit parabolu s motorem. Takže mám na zdi držák přesně kolmo, na něm motor, na motoru parabolu a přístroj Ferguson FX 7600 podporující funkci USALS. Moje zeměpisná šířka je 52,2, zeměpisná délka 7,1. Nejblíže k mému nulovému bodu je A.Bird2 8 stupňů západně aspoň si myslím. Co je ten deklinační úhel? Někde píšou, že mám nastavit 30 někde 35 nevím. Každopádně když mám nastavený na nul bodě A.Bird2 na motoře mám Latitude 52,2 na sklonu paraboly musím mít 22, protože jinak A.Bird2 nechytnu, jenže když pak zadám svou polohu do sat přijímače a dám vyhledat třeba Astru 19,2 tak mi parabola najede blbě. Já už mám chuť ten motor vyhodit, zkouším to s přestávkama 3 dny a nic. Nevím co dělám blbě. Moje poloha se týká Irska né Česka, ale jinak nastavení motoru je stejné, jen s tím rozdílem, že já jsem asi ...
uživatel
waterford
02.12.2007, 12:53.14

RE: motor

no zkus ještě prohodit šířku a délku v tabulce usals(u openboxu to tak je....)nějak to ve fw popletli zkus a uvidíš....
uživatel
Karlos1
02.12.2007, 12:58.50

Nejblíže

tvé pozici je A.Bird4 na pozici 7W, což by mělo být rozhodně přesnější. Pokud jde o tebou zvolený postup, pak v něm nenacházím žádnou chybu. Mělo by ti to takhle opravdu fungovat. Musíš ovšem vycházet z nulové polohy na motoru a pod. Jinak bych doporučoval vypnout USALS, a družice hledat ručně. Pokud je ručně najdeš, tak je chyba v FW STB.
uživatel
Enik
02.12.2007, 13:20.46

A.Bird4 7 stupňů nemá v Irsku pokrytí takže nejbližší je A.Bird2 8 stupňů. Nejvíc jsem naštvaný že v návodu píšou rychlá montáž přes USALS a nenašel jsem na tom nic rychlého když to dělám už 4 dny. Problém je ten že když mám nul bod A.Bird2 se sklonem paraboly 22 tak chytám A.Bird2 nul bod ok. Najedů na Astru 19,2 a parabola je hodně skloněná dolů, dobře můžu upravit sklon paraboly na Astru 19,2, ale zase budu mít pryč A.Bird2. Nevím jsem z toho v pasti.
uživatel
waterford
02.12.2007, 13:45.34

Podívej se tady.https://www.parabola.cz/abc/mot_sg2100_instal/ , jinak v manuálu k motoru je přesný návod na nastavení.
uživatel
Qako
02.12.2007, 14:49.18

V tom případě máš ale špatně nastavenou latitude

na motoru. Ty stupnice jsou tam dvě, tak dej pozor, aby jsi je nezaměnil. Každá je jiná!!!
uživatel
Enik