Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
03.06.2007, 14:40.35

amatersky dotaz

Dobry den,mohl by jste mi prosim nekdo aspon trochu laicky -az odborne ,rict (napsat)neco o smycce na satu pro Tv.Slysel jsem ze je mozne namontovat satelit a jeste k tomu udelat telev.smycku.Dekuji za vysvetleni.
uživatel
kos
03.06.2007, 15:19.25

RE: amatersky dotaz

no tak tohle jsem ockaval...vy jste chytri jenom na pomlouvani a nedej boze ,kdyz se chce nekdo na neco jen zeptat....
uživatel
kos
03.06.2007, 15:53.20

....toto je zrejme vysledok dlhodobeho aplikovania omamnych a psychotropnych latok.
uživatel
gorefan
03.06.2007, 15:56.48

Amatéři

Profi mlčí mluví amatéři.

Tak zvaná smyčka je prakticky propojení dvou rec.za sebou.
Musíš mít ovšem rec.který má v zadní desce dva vstupy pro
sat.parabolu.Na jeden vstup připojíš parabolu a na druhý
další rec.

A to je ten zázrak.
uživatel
zizi
03.06.2007, 16:00.10

zizi

..to je TV smycka?
uživatel
gorefan
03.06.2007, 16:14.17

Amatéři

Podle mne ano.

Jestli znáš jinou,nic ti nebrání, aby jsi podal odborný
popis a postup.
uživatel
zizi
03.06.2007, 17:23.23

Každopádne otázka nebola položená tak aby bolo jasné o čo autorovi presne ide a zizi odpovedal ako len najlepšie vedel.Treba možno ešte dodať že na druhom rec.je možné pozerať v danom momente len tie TV kanály ktoré majú rovnako orientovanú polarizáciu ako kanál ktorý je práve naladený na prvom receiveri.
uživatel
robina2
03.06.2007, 18:08.15

taze Vam pekne dekuji a samozrejme jsem zmenil o vas nazor..Dekuji vam
uživatel
kos
03.06.2007, 18:11.31

@ pro kosa

Ve 14.40.hod jsi založil nit s dotazem co je TV smyčka.

V 15.20.hod jsi se velmi pohoršoval nad tím,že na tvůj dotaz nikdo neodpověděl,s patřičným komentářem.

V 17.23 byla na niti poslední odpovědˇ.

A co myslíš nezapomněl jsi Ty,na něco?

Pak se diviš,nejen Ty,že odborníci mlčí.(to myslím bez ironie).Jestli budeš chtít zase se zeptat na nějakou otázku
tak na ty slova nezapomeň.

A kdybys nevěděl jaká slova to jsou,tak se zde můžeš zeptat.
uživatel
zizi
03.06.2007, 18:21.31

@ pro kosa

Zpozdil jsem se o tři minuty samozřejmě se omlouvám Tobě.

Pro ostatní kteří se neumějí chovat,tato nápověda platí.
uživatel
zizi
03.06.2007, 18:24.36

hmm

..chyba tam myslim carovne slovicko = dakujem= :)
uživatel
mnalim
03.06.2007, 18:38.10

RE:Amaterský dotaz

Na to nejhlavnější jsme zapomněli.
----------------------------------

Použiješ-li na parabole LNB-TWIN ,nemusíš přes smyčku ale přímo k druhému reciviéru,pak odpadá problém s transpordéry
a na obou přijimačích můžeš mít naladěny rozdílné transpordéry s jinou polarizací.
uživatel
zizi
03.06.2007, 22:36.17

Sat. přijímač, který se nachází v blízkosti TV se obvykle napojuje pomocí Scart kabelu (největší podlouhlý konektor, který na obou zařízeních zpravidla je).
Pak se ještě nechá napojit i další TV:
TV smyčka se muže nacházet nejenom na satelitním přijímači , ale i třeba na Videorekordéru , či přijímači DVB-T.
Budu psát o smyčce s modulátorem.
Na zadní straně např. satelitního přijímače se nachází dvojice klasických RF konektorů , do smice se napojí kabel od antény pro pozemní příjem a na samce zase odvodní kabel k dalšímu TV přijímači.
Signál z pozemní antény tedy projde satelitním přijímačem a ten k němu přidá pomocí vestavěného modulátoru signál satelitního programu a to celé je tedy dovedeno do další TV , kde se naladí klasicky například čtyři celoplošné České programy a pátým je signál ze satelitu.
V menu satelitního př. se dá navolit , na jaký kanál se má vlastně signál přimíchat - zprovidla se jedná o UHF pásmo (21-60 kanál).
Není tedy od věci, aby uživatel nastavil právě některý z volných kanálů (kde je normálně jen zrnění), aby nedocházelo ke vzájemnému rušení pozemních TV a namodulovaného signálu ze sat.
Dokonce je vhodné vybrat takový kanál, kde je kolem mezera alespoň jeden až dva kanály.
Např.:
33 - ČT1
36 - Satelit
39 - ČT2
uživatel
mirasat
03.06.2007, 23:16.24

RE:amatersky dotaz

Samozrejmně že se to nechá propojit scart kabelem,ale uvažuješ li proč by propojoval scart kabelem dvě televize vedle sebe mně jaksi nedává smysl.Myslím si že potřebuje jít vedle do místnosti např.s obýváku do ložnice nebo dětského pokoje,pak nevím proč to propojovat scart kabelem a způsobit si další problémy.(dvě SCART zásuvky)Z jeho dotazu nevyplývalo zda bude přijímat UHF signál společně ze sat.Vpřípadě kompletního řešení můžeme mluvit i o rádiu.
Jinak s tebou souhlasím.
uživatel
zizi
04.06.2007, 09:04.26

Jeste jednou Vam vsem dekuji(zizi)..i ja musim chodot do prace takze to podekovani bylo,je a samo ze bude vzdycky..i kdyz se spozdenim.Ja se na Vas nikoho nezlobim..jen si to tu kazdy den procitam a kdyz jsem se konecne rozhod pro dotaz..tak jsem byl mozna nedockavy,ale to jen proto ,ze vim jak reagujete rychle na kazdy dotaz..takze se nezlobte vy ostatni a D E K U J I
uživatel
kos
04.06.2007, 09:13.22

Prosim zizi....mirasat..jestli bych se mohl jeste zeptat.ale ICQ 349 941 385 ...dik.
uživatel
kos
12.09.2007, 14:18.33

Dempsey

podívej se o 5 stran zpět a budeš to vědět,čau
uživatel
hery