| 08.06.2007, 13:56.12 | |
Diseqc přepínače a ovládání 1.0 a 1.1Mám Topfield TF 5510 a u LNB můžu najednout volit položky u funkce diseqc 1.0 a zároveň u 1.1.Co znamená diseqc MINI A a MINI B?Tím,že můžu u Topfieldu nastavovat zároveň diseqc 1.1 i 1.0 šlo by tedy,že bych třeba v protokolu 1.1 nastavil MINI A a v protokolu 1.0 A,B,C,D a to samé udělal pro pozici MINI B fungovalo by to pak? respektive existuje nějaký přepínač na povel MINI A/B na jejichž výstupy bych pak dal přepínač 4/1? Jde mi o to jestli se tímto způsobem dostanu na více konvertorů než 4ks bez použití EMP S.168 a simulace motoru nebo relé 0/12 (přičemž Topfield stejně nemá 0/12 výstup) Díky za osvětlení |
![]() Tomáš |
| 08.06.2007, 23:50.54 | |
RE: Diseqc přepínače a ovládání 1.0 a 1.1Diseqc mini je jenom určitý druh přepínače diseqc l.0. Nemůžeš ho zapojit jako 1.1 přepínač. Na to musíš koupit diseqc 1.1 /s dvouma nebo čtyřmi výstupy/ a za ten až připojit diseqc 1.0. Tyto přepínače jsou dost drahé a proto Ti doporučuji již zminovaný EMP S.168, bohužel s ním nemám praktickou zkušenost, raději jsem šel do dvou motorů, protože to vycházelo levněji než diseqc 1.1 přepínače. Jinak taky mám Topíka a taky jsem podobné problémy řešil. Ted mam na každém tuneru motor /byl jsem skalnej příznivec šilhání/ a jsem relativně spokojenej. |
![]() tukan |