Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
13.02.2008, 21:56.24

IR přenos =Digiality=

Zdravím. Modelová situace, mám doma Satelit a DVD Recorder s HDD a DVB-T. Analogový příjem už nemám. Oba přístroje jsou napojeny přes 2 SCARTy na hlavní velkou centrální TV. Navíc jsou signály z DVB-T i DVB-S přes modulátory rozvedeny na starší TV v kuchyni a pracovně a zásuvka pro TV z modulátorů je v každé místnosti.
Líbí se mi použít IR/rádiový přenos k samostatnému ovládání satelitu i DVB-T recordéru jejich vlastními ovládači z libovolné místnosti, kde je další TV. Na internetu jsem si prohlížel přijímač/IR opakovač "Digiality". K němu jsou vysílače ve tvaru tužkové baterie (s menší baterii uvnitř), které se vloží do příslušného ovládače místo jedné baterie a jsou asi modulovány podle impulzního odběru proudu IR diody ovládače při stisku tlačítka. K jednomu přijímači se tak dá koupit více vysílačů do jednotlivých DO, jen se nesmí sejít současně signál z obou DO.
Na internetu je jen velmi stručný popis tohoto typu. Má s tím bezdrátovým rádiovým přenosem IR signálů někdo praktickou zkušenost (přijímač a dva vysílače vyjdou na necelé 2000 Kč).
uživatel
Standa3