Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
19.03.2008, 08:08.23

co vše se dá sdílet?...

ví to někdo co je přes lan možné ted v tuto chvíli sdílet? dikes chlapci
uživatel
cb21
19.03.2008, 08:18.56

RE: co vše se dá sdílet?...

Všetko sa dá zdieľať , teda skoro všetko. Okren D+ a teba. Ale neviem načo si sem dal ten príspevok. Veď už si sa tu zviditeľnil a poriadne. Snáď nejdeš písať knihu alebo diplomovú prácu .
uživatel
JANOSIK
19.03.2008, 08:23.10

Janosík

d+ se sdílet dá...asi tomu nerozumíš
uživatel
cb21
19.03.2008, 08:26.44

asi máš pravdu dá sa . Aj ty sa dáš zdieľať , ale našťastie len tu na diskusii. Ty si tu ako trojsky kôň.
uživatel
JANOSIK
19.03.2008, 08:29.14

Janošík

posl reakca k tomuto člověku:...s těmito reakcemi nemáš zde na foru co dělat
uživatel
cb21
19.03.2008, 08:36.33

@cb21

skor ty sklidni hormon a bez si pozerat k tomu kamosovi nagra 3 na emu
uživatel
Vlado Fogo
19.03.2008, 08:43.32

Vladínek

já jsem slíbil d2mac že se k tomuto vyjadřovat nebudu.To jestli věříš či nevěříš,že N3 šlape je tvá věc.Ale asi odborník na nejvyšší urovni nebudeš neb pravda je trocha jinde.Jen se mohu smát těm nevěřícim,nic jiného mi nezbývá...já se chlape dostanu k zajímavějšim lidem nežli je nějaký Vlado co si vyměnuje součástky v přijmačích a píše články o nagře2...těžko ti něco dokázat...pokud máš zájem napiš mi meila a něco ti pošlu...je tu jeden nick "lifeline"co ví zná a má...ale nemá tu čas debatit já ano,,,
uživatel
cb21
19.03.2008, 08:59.01

cb21.

Aj ty si si zaujímavý , tvojími príspekami . Je to tu od teba pekné , len je to dlho. Už by si s tým mohol prestať. A ak chceš niekomu vzdať hold , tak zdvihni zadok a choď mu na pohreb a tam sa s ním aj porozprávať. Maďari vynašli injekciu ,že sa môžeš ešte dve hodiny rozprávať s mŕtvym. Ale on ti nič nepovie.
uživatel
JANOSIK
19.03.2008, 09:04.02

Zajímavé je, že po těch všech znalostech a lidech, co se s nimi setkáváš, píšeš takové hloupé otázky, jako ve svém prvním příspěvku. A není to poprvé, co z tebe vypadne taková blbina. Pak je dost těžko třeba pro mne (neznám ani tebe ani nikoho jiného) uvěřit tomu, že víš, co píšeš o nagra 3. Já si taky myslím, že to nejde. A myslím si, že bys neuměl rozpoznat přinejmenším pět triků, kterými bych tě uměl oblbnout, kdybych ti to chtěl ukázat, že umím emulovat nagra3.
No tak tak nějak.
uživatel
Antonín
19.03.2008, 09:18.43

tak, tak cb21

píše to aj Antonín, pridám sa aj ja. Keď už sa vieš (aspoň podľa tvojich skromných vyjadrení) stretnúť s akýmisi Sat V.I.P. Guru (týmto sa ale nechcem nikoho dotknúť), čo za prapodivné otázky tu na fóre dávaš?
Skôr by si mal dávať odpovede, keď už si sa tak nenápadne pasoval za hovorcu... :-)
uživatel
anonym2
19.03.2008, 10:33.15

výborně

tolik odborných odpovědí na dané téma...fakt chlapci jste dobří,vše znáte....:-)))))
uživatel
cb21
19.03.2008, 10:33.31

tak, tak cb21

ach jo, se furt nechval a něco dohoď, protože mi se musíme natrápit a jak píšeš v Tvojich kruzích je to běžně dostupné. Tak prosím předhoď něco i nám, i my se chceme koukat na španěly v EMU a ne na sharingu, buď kamarát.
uživatel
pepiino
19.03.2008, 10:36.22

Antonín

Antoníne promin,ano máš základní znalosti o elektronice,ale již jsi zde min. co jsme si všimli ukázal(napsal)něco co byl nesmysl.....proto Tě nemohu považovat za odborníka,navíc jsi sám přiznal,že dost často děláš ctrl+v ctrl+V...nehodnot lidi o kterých nic nevíš,jak si sám napsal...nicméně všechno čest že tě toto baví a zajímá R^
uživatel
cb21
19.03.2008, 10:38.56

pepino

ou kej,víš co pokud opravdu o to máš zájem a neděláš si (nevhodné slovo)ky napiš mi sem cb21@seznam.cz a něco vymyslíme ok???nic jiného pro tebe ted udělat zde nemohu....
uživatel
cb21
19.03.2008, 10:59.57

Neda sa na tuto otazku normalne odpovedat? Mna by tiez zaujimalo, ci okrem karty a software nie su aj ine haky - karty sparovane s prijimacom ako to pozname u Digi, alebo mozno este ine problemy, aby som pripadne nezhanal kartu, s ktorou to zdielanie aj tak nejde
uživatel
laky87
19.03.2008, 11:05.49

laky87

konečně někdo ,kdo o toto má taky zájem R^
nad některými reakcemi jistých ID zůstává rozum stát...
ostatně si si to laky přečetl,že:-)
uživatel
cb21
19.03.2008, 11:09.29

laky87

Na túto otázku sa odpovedať nedá , tak ako by sa malo. Ano sú aj iné možnosti ... Ale ten čo o tom vie nepovie. Každý má svoje tajomstvá. Čím menej ľudí o tom vie , tým lepšie pre tých druhých. Prepáč ale nikto ti na toto odpovedať nebude , nechce a nemôže.
uživatel
JANOSIK
19.03.2008, 11:19.56

Janošík

a proč si toto nenapsal rovnou??ty si se chtěl hádat?Hele já chápu že né každý padne do oka každému,ale to se dá řešit i jinak nežli hádáním se pochop to...přeci nejsi zlej ne? :lookaround:
uživatel
cb21
19.03.2008, 12:00.48

Nedá se všechno sdílet nebo alespoň rozhodně ne všechno stejně pohodlně.

Problémy, které mohou nastat:

1) U exotických providerů - špatná dostupnost karty (např. 0918, My TV 68,5E (0B00), Stream TV 75E (0608) atd...

2) Potřeba párovací údajů u N2, 3 karet, NDS karet a podle toho, co píšou rusové nově i u via 3.0 providera 030600, ale nikoliv u 030700 a 030a00

3) Jak se zdá, tak některé karty mají problémy akceptovat EMM od klientů - toto je (snad zatím) jen otázka obslužného softwaru, typickým příkladem je provider 4AE0

4) U některých providerů je tu problém CW delay - včasného obdržení odpovědi (CW) na zaslaný ECM dotaz.
U starých NDS karet je limit cca 600ms, u nových cca 300ms.

5) Noví provideři, zvláště tzv. Irdeto 3 "prý" úplně zamezili možnost sdílení jejich karet, ale tak to je prozatím třeba brát s rezervou.
uživatel
D2MAC
19.03.2008, 12:08.38

6) Někteří irdeto2 provideři používají neskutečné množství irdeto chidů v ECM streamu, přičemž konkrétní karta na konkrétním kanálu (SID) odpoví jen a pouze na takovou ECM, která v sobě obsahuje "pro danou kartu správný" irdeto chid.
Pokud klient nepoužije vhodný software pro ignoraci špatných irdeto chidů, po přepnutí kanálu se v některých případech nemusí vůbec dočkat odpovědi na ECM dotaz.
Resp, když přijde odpověď, bude už aktuální nová ECM.

Příklad takových providerů: Stargate (Orion Express), Showtime - zvláště tzv. PPV Home Cinema, v menší míře pak i Nova Hellas.
uživatel
D2MAC
19.03.2008, 12:18.37

Už som sa

obával že nezareaguješ , ale nesklamal si !
čau.
uživatel
P 222
19.03.2008, 12:22.23

A ještě jsem si vzpomněl.
7) Asi nejlepším zásahem proti sdílení ze strany providera je pak změna obou, po sobě následujících CW. Otázkou pak je, jak se s tím vyrovnají originální, providerem dodávané přijímače, popř. moduly, popř. vlastní uživatelské přijímače.

8) Také není špatné opatření v podobě vysoké četnosti ECM dotazů - viz. Power Vu, i když toto by mohlo být slabinou, bo to ukazuje na "jednoduchost" dekódovací algoritmu - oproti jiným systémům, samozřejmě.
uživatel
D2MAC
19.03.2008, 12:31.31

d2mac

takže je to jasné....ale to naprosto....jestli je tu někdo odborník jsi to právě ty!a jestli si z někoho mám brát příklad jsi to opět ty...
uživatel
cb21
19.03.2008, 12:37.53

d2mac

dotaz: patří systém power vu do sféry "komerčních kodovacích systémů" ? a ještě něco...jak je to se standartnim přenosovym protokolem mpeg2...nevíš jestli něco letí z orbitu jinak než standartní posloupností datového standar.toku?či je to vše stejné ale jen klasicky kodované....všiml jsem si na seznamu kod. kanálů,že power Vu je také v simulcryptu s jinym systémem,čili protokol mpeg2(4) by dle mne nemohl být změněn..?
uživatel
cb21
19.03.2008, 13:28.04

pro D2MAC

Ono to s tím zamezením nebude tak jednoduché. Šlo by jenom o úpravy softů. Třeba s těmi dvěma CW najednou by to asi narazilo na běžnou logiku přijímače. Museli by mít speciální přijímače, pak by jistě bylo možné všechno. Ale i tak je to furt jenom o softu, pokud bude ve hře karta. Jiná historka by byla, kdyby to byl special přijímač bez karty a kdyby ho fakticky zajistili proti soft nebo hw rozebrání...postupy jsou víceméně známé. Pak by sdílení karty nepadalo do úvahy z principu věci.
Pokud je to karta ISO se sériovým vstupem, tak přenos CAM-karta je relativně pomalý, řekněme v řádu desítek tisíc bitů za sekundu. A to už současný web nabízí o řád větší rychlosti, takže přidání přenosu někam pryč a zase zpátky časy moc nezmění. (Viz zrychlení hodin na serveru pro některé karty s citlivým časem od ECM po použití CW). Karta by rychlejší hodiny musela detekovat a to si moc nedovedu hw představit, jak.
Takže tudy cesta nevede.
Podle mého soudu bude přicházet v úvahu jiná cesta: v rámci předplatného vám zavedem internet. Pokud si přijímač nehmátne, tak budete fungovat v omezeném režimu, poruchu budeme vidět taky z naší strany, pokud porucha bude komplikovanější, pustíme to free na tu chvíli. Jinak CW dostanete po síti individuálně. Pokud bude zpětný kanál, bude vymalováno, protože pak to bude stejně bezpečné jako SIM karta.
Když ten internet zároveň přivedu do příjimače, a ten bude s to přehrávat věci z archivu, videopůjčovny a tak, tak si myslím, že s takovou službou se uspět dá.
Tohle ošulit půjde už jenom tak, že se paralelní sdíleči (to by se jistě dalo CW posunout dále) budou muset dívat na úplně tentýž kanál. Jedině nějakou hromadnou sofistikovanou sítí by se to dalo nahradit (kde by se zajistilo, že se v každém okamžiku aspoň jeden platící divák dívá na jedno každém programu - to by teoreticky šlo, ale prakticky by to bylo velmi složité a nechráněné proti průnikům, a tedy zkušitelné netechnickými prostředky. Každopádně hodně omezené.
Napsal jsem to trochu zjednodušeně. Princip je jasný.
uživatel
Antonín
19.03.2008, 13:34.47

pro cb21

Já si na žádného experta nehraju, neb jím prostě nejsem.
Jenom si hraním krátím dlouhou chvíli před okamžikem, než se odstěhuji na hřbitov.
Ale: Směrem k žádnému fóru nepoužívám CRTL-C CTRL-V.
Co vím to vím, co nevím, se buď naučím, nebo to nevím.
Tento postup mi dává dost dobrou jistotu, že neblábolím.

Na oblbnutí tobě podobných s emu nagra3 by mi ovšem znalosti dostačovaly až až. Já nevím, jestli to emu existuje, nebo ne a je mi to dost jedno, ale vím, že bych byl schopen udělat takové triky, že by to vypadalo, že emuluji, ale prdlačky ... jenom bys tu kartu prostě neviděl a nenašel ani, kde a jakým způsobem je k tomu přijímači vrostlá. Naopak kdybych viděl, že někdo emuluje nagra3, docela bych se kouknul, jakpak na to jde, a kdybych už o tom měl touhu nějak někde psát, tak bych princip věci znal. Což nemusí být totéž, že bych to uměl udělat sám.
uživatel
Antonín
19.03.2008, 14:40.11

@ P 222
Ahoj, pokusím se do pátku ozvat na mailu.

@ cb21
Nejsem žádný odborník, fušuju do spousty věcí, sat je jen malá epizoda na kterou mi zbývá co raz to méně času. Vsadím boty, že to - a daleko více, co jsem tu napsal, jen zde na parabole zná dost lidí, jenom byli zrovna offline nebo jim bylo zdechlo to tu psát.

To, co je kódováno v PVU není v žádném případě určeno pro DTH příjem.
Na tvůj dotaz ti nejlépe odpoví Antonín prostřednictvím tohoto odkazu - ani nemusíš chodit daleko:

https://www.parabola.cz/abc/jak-veci-funguji/

@ Antonín

Jo, chápu, jak to myslíš, nejsem si ovšem jist, zda se to touto cestou (z ekonomických důvodů) bude někdy ubírat. Současný trend je spíše takový, že se "čeká" na prolomení ve stylu veřejného EMU nebo alespoň komerčního hacku a pak se jen tupě mění karty na vyšší, lépe zabezpečenou verzi toho samého, méně často pak jiného kódovacího systému.
Zatímco možnost samotného sdílení se buď tiše toleruje nebo maximálně jen znepříjemňuje - viz. výše.
Možná by trochu světla do problematiky sdílení a jím způsobených ušlých zisků vnesla hypotetická procentní statistika pro konkrétní poskytovatele pay TV v konkrétních zemích, kde je ta určitá služby poskytována:

1. legální platiči
2. černí diváci (EMU + komerční karty a moduly + popř. MOSC)
3. sdíleči

I když se mně tomu moc nechce věřit, těch posledních je oproti těm druhým asi stále jen mizivé procento.
uživatel
D2MAC
19.03.2008, 19:06.13

Ty poměry by mne taky zajímaly.
Naštěstí nejdou moc zjistit :-)))
uživatel
Antonín
19.03.2008, 20:39.27

cb21 = Marcel Stancl expert pres nanoxx v.r. , muj kamos z vidne by rekl scheisse scheisse
uživatel
rj45
20.03.2008, 10:14.09

Sdílet se dá i cela 3x5 m. Ale jen ve dvou :)))
uživatel
m4rtin