Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
22.03.2008, 17:07.37

záhada

Máme 2 přjímače GI 870xpeed zapojené ve dvou bytech každý přes přepínač 4/1 na 4xLNB twin.Vše sloučeno s DVB-T. V jednom bytě jde vše ok, v druhém bytě vázně přepínání mezi satelity. Přepínání v druhém bytě funguje bezchybně např. mezi DVB-T a jedním (jakýmkoli) satelitem, nebo mezi programy v rámci jednoho (jakéhokoli ) satelitu, nikolu však mezi jednotlivými satelity. Chyba není ani v LNB ani v Disecq (vyzkoušeno), ani v kabelu či konektorech. Přepnu-li na správně naladěný program (který jsem před chvíli sledoval bez závad) a na indikátoru se objeví nedostatečná úroveň, stačí přítroj vypnout a zapnout a program normálně naskočí. Nevím co s tím.
uživatel
francjin
22.03.2008, 17:33.35

RE: záhada

zkontrolovat správně navolené disegc v přístroji, nepoužívat žádné auto v menu disegc v přístroji, pěkně LNB1, atd., jak jsi zkontroloval správnou funkci LNB??? Velice častá závada, jeden výstup jede OK, pokud ovšem začne čerpat druhý STB signál právě ze stejného konvertoru, je to včudu, velice polopatě napsáno. Bohužel musím odjet, tak zde už dnes nebudu. Dej vědět jak si dopadl.
uživatel
poky1
22.03.2008, 17:33.50

přehoď přijímače,ať víš kde je vada
uživatel
pierrepetr
22.03.2008, 19:20.42

Doporučuji

Je odskoušena univerzálnost DiSEqC DSC 304D.
Tento přepínač opravdu stojí za vyzkoušení.

Co se týká LNB Twin, doporučuji Inverto IDLP-40TL+ důležité je to + na konci. Tyto LNB se chovají stejně, jako kdyby se jednalo o dvě paraboly, namířené na stejný satelit a dva singl LNB. Prostě chodí jak hodinky.

Jejich bezproblémovou spolupráci speciálně s DSC 304D jsem měl možnost mnohokrát ověřit.
uživatel
mirasat
22.03.2008, 20:36.43

Jen tak mimochodem

zkontroluj jestli oba přijímače mají stejný firmware. Některé verze FW tyto problémy mají!
uživatel
Enik
23.03.2008, 09:52.12

ad poky1 a ostatní

Přijímače jsem prohodil-tudy cesta nevede, stále stejná závada. Konektory všechny ok. Přepínače LNB vyměněny.Všechny LNB v menu správně pojmenovány. V jednom bytě vše ok, v druhém je popsaná závada stále. LNB jsou všechny GI 202 Platinum X twin, vcelku nové. Zkoušel jsem i prohodit výstupní kabely z obou LNB přepínačů-závada trvá.V rámci jednoho satelitu přepínám bez problému, přepnu-li na jiný satelit, buď se nepřepne vůbec, nebo čekám několik desítek sec až minut a aniž bych cokoli dělal, satelit na který jsem přepnul nakonec naskočí. Popsaná závada je v bytě s delším svodem-asi 35 m, ale to asi nehraje roli.
Děkuji všem.
uživatel
francjin
23.03.2008, 09:56.59

verze firmware?
uživatel
poky1
23.03.2008, 09:59.23

pak zbývá, tovární nastavení a vše znova naladit a nastavit
uživatel
poky1
23.03.2008, 10:03.46

ad poky

To je jediné, s čím nemám zkušenost. Nicméně po výměně přístrojů závada přetrvávala a je vázána na jeden byt, nikoli přístroj. Každopádně jsem aktualizoval nový SW přes nastavení příjímače (dále vypnout a zapnout ze sítě). Firmware se aktualizuje pravděpodobně pomocí flashdisku stáhnutím z konkrétnho webu a přenesením do přijímače. Nikdy jsem to však nedělal. Případná trpělivost z tvé strany bude oceněna (step-by -step..)
uživatel
francjin
23.03.2008, 10:13.37

registruj se zde: http://sat-gi.mafro.info/ je tam i návod
uživatel
poky1
23.03.2008, 10:15.37

práskni tam verzi z 13.11.2007 vlastně je tam jako 13.nov.2007
uživatel
poky1
23.03.2008, 11:03.57

V tom případě

bych to typoval na kabel. Zkrátil bych ho tak o 0,5m. Impedanční nehomogenity dělají problémy i v těchto případech. Pokud to nepomůže, pak už to bez kvalitní měřící techniky asi neodhalíš.
uživatel
Enik
23.03.2008, 11:21.55

ad záhada

Nakonec jsem resetoval přijímač na tovární nastavení a ukládám jednotlivé programy. Mám zatím 2 satelity a běhá to bez problémů!! Uvidím co dál.
A propos, na ten kabel jsem se už taky chystal. Ahoj
uživatel
francjin
23.03.2008, 13:00.29

francjin

nejdříve zkus zapojit jiný typ DVB-S příjímače.Já bych to šacoval na špatný kontakt v konektoru,nebo přechodák kabel-konektor.Evidentně vázne komunikace příjímač - relé.Rovněž by stálo za zkoušku změřit velikost napětí na konci kabelu k relátku/přes zátěž cca 180ohm/.Také bych zkusil vyzkoušet náhradní kabel mezi relátkem a příjímačem,nebo vezmi příjímač a malou TV a jdi to vyzkoušet k relátku,ať eliminuješ jakékoliv indukčnosti či kapacity dlouhého svodu.
uživatel
Saxon
23.03.2008, 13:11.03

on sice nezkoušel jiný typ STB, ale vyměnil oba goldeny a situace se nezměnila, takže pak už jen ten kabel a relé.
uživatel
poky1
23.03.2008, 13:17.13

pokud teda již dal jiný firmware, který neobsahuje chyby.
uživatel
poky1
23.03.2008, 13:37.43

Nějak jsem přehlédl typ relátek.Chce to opravdu používat kvalitní výrobky.Zvláště na delších vzdálenostech svodu se pozná "dobrý muzikant".DSC jsou osvědčené,nejsou špatné ani EMP 16x.
uživatel
Saxon