Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
15.06.2007, 10:39.24

Přehřívání přijímače

Přijímač Technisat mf4cc mám stále puštěný. Náhodou jsem na něj šáhnul a zdá se mi, že moc hřeje. Vím, že je tam zdroj, ale v poslední době mi některé programy z CS linku kostičkují.Když jsem přijímač na chvíli vypnul a pak zapnul, tak chvilku vše fungovalo dobře. Může tu být souvislost s tou teplotou?
uživatel
Tomasino
15.06.2007, 11:22.47

RE:

Kostkování programů na CS linku s tím asi nemá co dělat, to je spíš záležitost toho, že tam pořád přibývají další a další programy (TV Noe a další) a tím se těm nejsledovanějším nedostává tolik prostoru. Když na tom hlavním transpondéru byly před lety jenom dva programy ČT, Prima a Galaxie, tak to byl naprosto perfektní obraz a nikde jinde jsem nic takovýho neviděl. U Novy to má zase příčinu v tom, že ten digitální signál na trase k uplinku už je nejspíš ne zrovna perfektní. Ale to, že Technisat zavírá ty svoje přijímače do (sice designově pěkný, ale) malý uzavřený plastový krabice, to určitě není nejlepší nápad.
uživatel
vortimond
15.06.2007, 12:23.07

RE: Přehřívání přijímače

To jsem si myslel taky, protože třeba Public tv jde perfektně. Ale u rodičů, kteří odebírají signál z toho samého konvertoru (twin) a mají ten samý přijímač to jde bez problémů.Jenom jsou zvyklý přijímač vypnout, když se nekoukají.
uživatel
Tomasino
15.06.2007, 12:33.58

RE: Přehřívání přijímače

Mám nokia 9600S a manželka mi na ní jednou dala dečku. (sabotáž) :-))
A začalo kostičkování , pak to (zkusila) znovu a a to samé , teď už to konečně nedělá. :-)) (ženský)
uživatel
Incomplete
15.06.2007, 12:42.12

BER a S/N

Technisaty hřejí opravdu dost,ale to kostičkování s tím opravdu asi nesouvisí.Zkus na onom kostičkujícím programu zkontrolovat kvalitu a uroven signálu.Dělá se to zeleným tlačítkem na D.O.Oba dva indikátory by měly být v zeleném poli.Především ukazatel kvality signálu je zásadní pro bezproblemový příjem sat.signálu.
Mě osobně, se vzhled nových,malých skříněk od Technisatů nelíbý,ale to jen tak na okraj.
uživatel
MarekS
15.06.2007, 13:46.22

Já bych se té myšlence až tak nebránil.

Je obecně známo, že s narůstající teplotou jsou polovodičové obvody náchylnější k chybám. Rozjíždějí se pracovní body a pod. Otázkou ovšem je, jaká je faktická teplota uvnitř toho přijímače. Při teplotách do 50stC. by to neměl být žádný problém. Nad tuto teplotu už bych si tak jistý nebyl. Procesory mívají omezení výkonu při překročení určité teploty, pak by to kostičkování mělo celkem logické vysvětlení. Přesvědčit se o tom je celkem snadné. Když začnou být kostičky znatelné, použít nějaký ventilátor, a ten přijímač ofouknout. Pokud kostičky zmizí, tak je to jasné!
uživatel
Enik