Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
27.04.2008, 08:16.00

Způsob montáže motoru

Občas někde vidím motor namontovaný "nohou" nahoru.Já ji vždy dávám dolů.Je v tomto způsobu nějaká výhoda?
uživatel
jito
27.04.2008, 08:21.47

RE: Způsob montáže motoru

no teoreticky ne,ale prakticky musí být pak parabola celkem hodně zvednuta vzhuru oproti noze dolu zřejmně kuli fasádě?či jiným překážkám
uživatel
cb21
27.04.2008, 08:28.16

No záleží na typu mam pocit že SG 2100 se montuje nohou dolu ale třeba Stab HH90 se montuje nohou nahoru!
uživatel
adam 2
27.04.2008, 08:59.31

Vidím to vždy u motoru SG2100 a anténa není zvednuta vzhůru,jak píše cb21.Motor je namontován klasicky,noha je kolmá ale nahoru.
uživatel
jito
27.04.2008, 09:04.11

no jde o to aby si potom nezblbl příjmač,neb je to vlastně obráceně....spíš záleží na tom typu....to že se to otočí tak bude parabola akorát víc nahoře(myslel jsem jako celá(pokud držák zustane na stejném místě
uživatel
cb21
27.04.2008, 10:18.50

Taky si myslím,že to bude z důvodu překážky a krátkého stožáru.Jinak pro pořádné seštelování to bude asi celkem problém.Už jsem jich pár montoval,ale toto uchycení jsem ještě neviděl.
uživatel
hobza
27.04.2008, 11:24.48

Re:zpsob montáže

přátelé nejsem žádný odborník ale záleží na typu motoru já používám Stab USALS HH-100 HH 120 na tyto motory mají nohu nahoru.Pokud můžu tuto připomínku.
uživatel
sono
27.04.2008, 11:38.28

Sono:souhlas,ale zde se hovořilo o SG 2100
uživatel
hobza
27.04.2008, 19:33.35

SG 2100 som ešte nevidel namontovaný nohou hore a aby korektne pracoval.Sú iné tipy motorou,ktoré sa montujú nohou hore.
uživatel
letas
27.04.2008, 22:37.59

letas

tak tě zvu k sobě domů,mám to obráceně,kvůli krátkému držáku a naproti 13cti patrový dům,jinak bych nachytal CS link,chodí to asi 2 roky bez problému,jen jsem musel na nohu vyrobit kryt,aby v ní nestála voda a aby nepršelo do konektorů
uživatel
pierrepetr
27.04.2008, 22:40.08

ještě je nutno převrtat držák motoru a nastavení v přijímači je obráceně,jinak ok
uživatel
pierrepetr
27.04.2008, 22:46.10

To:jito

Přátelé,držte se návodu pro daný typ motoru a potom je zbytečná jakákoliv diskuze.SG 2100 noha dolů.Jito nenapsal,jaký typ motoru má,ale usuzuji,že SG 2100.A když píše,že to vidí vždy motoru tohoto typu,prostě nevěřím,že se jedná tento typ a jak píše cb21 fungovalo nebo spíše nefungovalo by to obráceně.Toť vše.
uživatel
Petr 2
27.04.2008, 22:48.56

Petr 2

co plácáš nesmysly "fungovalo nebo spíše nefungovalo by to obráceně.Toť vše."píši že to funguje 2 roky u mě
uživatel
pierrepetr
27.04.2008, 22:50.27

až bude světlo tak ti to vyfotím
uživatel
pierrepetr
27.04.2008, 23:34.36

RE:pierrepetr

U SG 2100 je pri polohe motoru hore nohou západ na východe a východ na západe,čiže aj,keď si urobiš všetký mechanické a proti dážďové úpravy,aby Ti to pasovalo a nezatekalo a to myslím aj úchyt paraboly tak pochybujem,že by si tam mohol používať USALS systém a tak Ti zostáva iba motorické nadstavenie,ale,ked ako píšeš Ti iné nič neostávalo tak nič proti experimentovaniu,ale ja by radšej bol volil držiak o tých pár desiatok centimetrov vyžšie.
uživatel
letas
28.04.2008, 00:58.19

čo by si volil ty mě nezaujíma,ja som volil toto a mně to chodí bez problémov,usals nepoužívam,iba Disecs nastavenia motoru,usals nieeje presné,spíš len provizorium,dávat držiak vyžšie a potom motor ktorý to zase sníží,to je teda mechanicky volovina,nic sem neexperimentoval,už mám asi 30 takových montáží,jinak to nešlo,funguje všem ,reklamace neznám,bye bye kamoško a dobrú noc priatelja
uživatel
pierrepetr
29.04.2008, 00:49.18

To:pierrepetr

Sleduji Tvé příspěvky už dlouho ve fóru a nabývám dojmu z Tvých vyjádření ,že buď jsem blbec já,nebo mi nerozumíte! Domnívám se,že tyto revoluční postupy,zaslouží pozornost výrobce motoru SG2100 a doporučuji tyto novátorské postupy konzultované s výrobcem publikovat v odborném tisku ,dokonce i patentovat,protože se jedná o převratnou novinku a výrobce neví,proč to takto navrhl/s nohou dolů/ak jsi uvedl ,provedl jsi asi 30 montáží tohoto typu,protože to jinak nešlo.Nebylo to náhodou na jižní polokouli u Sydney.Za tento přístup k výrobci motoru SG2100 máš samozřejmě nárok na autorský honorář ,v této společnosti máš neomezené možnosti i přístup k neomezeným i omezeným osobnostem.A bez smajlíka a bez urážek.
uživatel
Petr 2
29.04.2008, 09:07.18

Tak nejak som sa chcel vyjadriť aj ja,ako sa vyjadril Petr2,ale nechcem nikoho nejak podceňovať,ale takto si komplikovať život nedokáže každý.Tých starosti je aj bez toho ,aby som vymýšlal tak komplikované postupy.Tiež som namontoval sat.súprav s motorom dosť,ale ani raz som nemusel takto korigovať uchytenie.Vždy sa našlo vhodnejšie riešenie ako si patentoval pierrepetr.A tak isto to funguje spolahlivo a bez reklamacii.Ale hlavne da sa to urobiť jednoduhšie.Ja zase naopak všade,kde to je využívam USALS systém a funguje to OK.Ale ako som už napísal nič proti experimentovaniu.
uživatel
letas
30.04.2008, 00:22.31

Petr 2

Vůbec to není experiment,vyvrtat 2 díry do držáku,jen používám hlavu,co je jednodušší,jestli 2 díry ,nebo prodlužovací nástavec na držák,který tam už je namontován.Taky to je levnější pro zákazníka,ale to vás asi nezajímá.Jistě by stačilo koupit motor s nohou nahoru,ale bohužel v této ceně jsem je neobjevil. :))) :))) :)))
uživatel
pierrepetr