Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
22.05.2008, 21:27.18

Prírodné živly úradovali (u nás doma)

Dnes poobede niekde v okolí nášho rodinného domu udrel blesk, odniesol si to twinový konvertor, jeden settopbox, combo dvd a televízor. Vďaka bohu, že máme v meste dva obchody so sat. technikou, takže lnb som cca za hodinku a pol mal vymenené. Tv, dvd a stb si odniesol opravár, takže je tu ešte šanca, že niektoré zo zariadení prežije svoju klinickú smrť. Celé to má aj jedno pozitívum. Vyskúšal som si poprvýkrát výmenu lnb priamo na parabole. Zarazilo ma len, že staré lnb(Invacom) nebolo rotované (chytám astru 19.2 vo Zvolene), nové lnb(Golden Interstar) som musel otočiť cca o 8° aby bola kvalita signálu približne rovnaká ako predtým (som laik, možno mi to nejaký oborník vysvetlí). Už len dúfam, že blesk neudrie dvakrát na to isté miesto, a udrie aj u susedov ;-) (nech nezávidia).
uživatel
majoSk
22.05.2008, 21:46.11

@majoSk

Nebuď škodolibí,nejsi sám,komu odešly bleskem přístroje,nejduležitjší je,že se nikomu nic nestalo a nezhořel Ti barák,zbytek se dá opravit nebo koupit.Myslím,že Ti to určitě nezávidí.Ono závist je špatná vlastnost některých lidí
uživatel
Prosat
22.05.2008, 21:53.11

RE: Prírodné živly úradovali (u nás doma)

Něco v tom stylu co napsal Prosat, jsem ti chtěl majoSK taky napsat. Měj se. Jira
uživatel
Jira
22.05.2008, 21:57.25

blesk je sviňa
uživatel
pierrepetr
22.05.2008, 22:42.22

Prírodnr živly

Blesk je sviňa, aj tak má svätú pravhu Prosat !!! Aj tak Ťa úprimne ľutujem. Mne včera pri jednom blesku ( a výpadku) odpochodovala mraznička plná mňam , mňam. Ale to sateliťákov nemusí zujímať.
uživatel
antonius
22.05.2008, 22:58.30

Antonius, proč myslíš, že to sateliťáky nezajímá (myslím náplň v lednici), např já nejsem línej se najíst. :laughing:
uživatel
Jira
23.05.2008, 00:03.33

www.youtube.com/watch?v=UVppfnXtPZ4
příroda nikdy nežertuje :laughing:
uživatel
moonword
23.05.2008, 06:19.53

Největší naději na přežití(opravu)má TV.U ostatních,pokud to prošlo přes zdroj dál,tak odchod do křemíkového nebe.Je to už dávno co jsem zažil též tuto nepříjemnou zkušenost,když blesk uhodil někde ve vsi a odešel mi sat analog,VHS Funai,Panasonik a dvě TV,které byly ve stavu stanby.TV jsem opravil,ale zbytek vyhodil.Vedle u sousedů nepomohly ani přepěťové pojistky.Při bouřce,vše ze zásuvek ven.
uživatel
hobza
23.05.2008, 07:57.19

Antonius pozor,pre niektorých sateliťákov je mraznička jedno zo zariadení,kde chladia svoje LNB aby "znížili šumové číslo konvertora" - ako to tu fičalo pred nejakým mesiacom.
uživatel
Rasto
23.05.2008, 08:13.54

to myslíš jako mě jo? :))) já jenom zkouším všechno možný i nemožný abych měl přehled co se dá a co se nedá. a satelit mám od dob kdy ty si ještě tahal v bačkůrkách kačera na provázku a na orbitu byly všeho všudy asi čtyři německý programy.
uživatel
moonword
23.05.2008, 15:27.40

To moonword

Nevedel som si spomenúť kto o tom písal,ale trafená hus zagágala.
O tom kačerovi si dobre rozmysli komu to napíšeš.
Napíš s akým zariadením si to prijímal.
U mňa to začalo v r.1988 ale nefungovalo,v 89 som si postavil prijímač,na kopyte vylaminoval 120cm parabolu,kúpil konvertor FUBA DEK 850 a išlo ako tak,síce hodne drop-outov ale išlo.
uživatel
Rasto
23.05.2008, 17:14.52

Tak jste se pěkně pohádali.MajoSk se ptal proč musel natočit nové LNB.Aby v některých zemích nemuseli hodně přemýšlet,tak výrobce udělá LNB,kde anténka je o určitý úhel pootočená.
uživatel
Sekyra