| 23.05.2008, 15:37.17 | |
Transpondéry a ich smerovanie?Po namontovaní nového lnb prechádzam transpondéry z Astry 1L 19.2 (na ktorých som mal pred výmenou slabší signál) a zistil som že niektoré tr. s rovnakými atribútami majú rozdielnu silu signálu. Napr. tr. 11538 V 22000Hz 5/6 je na hranici plnohodnotného signálu (ide s občasným trhnutím obrazu),ale už tr. 11506 V 22000Hz 5/6 sa nedá sledovať (kvalita signálu skáče ako o život). Má každý transpondér vlastný vyžarovací diagram? Doteraz som žil v tom, že satelit má spoločný vyžarovací diagram pre vertikálu, daľší diagram pre horizontálnu polarizáciu, daľší pre C pásmo ... |
![]() majoSk |
| 23.05.2008, 16:07.48 | |
RE: Transpondéry a ich smerovanie?za ty rozdíly může ta výměna LNB. konvertory různých typů a od různých výrobců podávají různý výkony na různejch frekvencích. |
![]() moonword |
| 23.05.2008, 16:21.12 | |
RE: Transpondéry a ich smerovanie?zaujímavé, to som netušil, že aj takéto vplyvy na kvalitu signálu existujú, zase som o niečo múdrejší. |
![]() majoSk |
| 23.05.2008, 16:26.33 | |
RE: Transpondéry a ich smerovanie?ty rozdíly nejsou většinou zrovna moc obrovský (asi tak v tom rozmezí jak popisuješ) ale existujou. |
![]() moonword |
| 23.05.2008, 16:48.40 | |
RE: Transpondéry a ich smerovanie?Co se týče diagramů transpondérů, jako by to takto bylo.U velmi slabých signálů z jedné pozice se mně stalo toto: Když jsem vyladil azimut paraboly, tak jeden trantsponder měl určitý dostatečný signál a druhý už s výpadky obrazu. Když jsem doladit azimut paraboly podle druhého transpondéru, nebyl dostatečný signál u prvního. čili nejaký kompromis. |
![]() aaaTonda |
| 23.05.2008, 17:48.01 | |
Okolní transpondéry.Podívej se do přehledů na parametry transpondérů okolních družic.Dále bych doporučoval test: Nastavit parabolu a LNB v ohnisku na 4,8°E Sirius 4. Zkusit, do jaké míry bude fungovat příjem, ze 7°E. Přípdně naopak. Pokud chceš eliminovat rušení z okolních družic, musíš použít LNB, který bude spolu s použitou parabolou vykazovat nejhorší signál z okolních směrů a zároveň nejlepší kvalitu napříč frekvenčním spektrem na ohniskové pozici. |
![]() mirasat |