| 05.06.2008, 21:35.50 | |
Vzdálený přístup k DreamuAhoj, chci se pomocí webu dálkově připojit k Dreamu a online sledovat vysílání. Jakou kapacitu připojení musím mít na obou stranách? V domácí síti to běhá pěkně, ale...Díky za pomoc! |
![]() Bloud |
| 05.06.2008, 22:29.37 | |
RE: Vzdálený přístup k DreamuNo já mám adsl tak to neřeším.No neduležitější je ta linka kde máš Drem Záleží co budeš chtít streamovat (který program), ale připrav se že budeš potřebovat alespon 2,5 Mbit upstream a velmi nízký jitter. Máš opravdu tak tlustou linku, aby stálo za to to vůbec zkoušet? |
![]() alda |
| 05.06.2008, 22:55.51 | |
RE: Vzdálený přístup k DreamuNemám:-) Potřebuji to ovšem rozchodit a tak hledám moudra. Linku objednám, ale musím udat nějaké hodnoty. Nechci zbytečně rozjet nějakou akci, abych následně zjistil, že parametry jsou špatně. Možná, že to jde nějak změřit (v rámci privátní sítě), ale nevím jak, síť zvládám uživatelsky...:-) |
![]() Bloud |
| 05.06.2008, 23:24.07 | |
RE: Vzdálený přístup k DreamuNo O2 takovou rychlost ani nenabízí. :(Nabízí se ovšem možnost na dostatečně výkonném routeru a nebo PC provést kompresi, třeba VLCčkem. koukni sem: ab-forum.info/viewtopic.php?f=19&t=3026&p=43593#p43593 |
![]() alda |
| 05.06.2008, 23:59.28 | |
RE: Vzdálený přístup k DreamuTestoval jsem se známým, oba dva máme ADSL 2MBs Download (reálně 1.7MBs) a 128kbs Upload (reálně 100kbs) streaming programů paketu UPC rozlišení 544x576 nebo 480x576 z AB IPBoxu 250 přes net k němu do VLC a bez problémů. Upload tedy není důležitý. Programy s rozlišením 720x576 a velkými dat. toky byl problém - to nešlo. |
![]() Standa2 |
| 06.06.2008, 07:39.02 | |
RE: Vzdálený přístup k DreamuV ideálním případě jsem pomocí notasu chtel obraz dostat na LCD, ale to mu moc neverim. On ten notas by byl také dobrý. Jde mi zejména o programy CT a Eurosport, a dvojici Nova+Prima. |
![]() Bloud |
| 06.06.2008, 07:51.08 | |
standa2hele si delas z lidi srandu ? pokud hodlas odesilat data, tak potrebujes upload. a na 128kb zadny zazraky neposles. tim si krm kamose u vas v hospode. stejne jako neprocpes 5Mbit korektne pres 802.11b wifinu.leda by si to tim VLC prekomprimoval do mpeg4 a udelal z toho stokilopibitovou mazanici. |
![]() bublajs |
| 06.06.2008, 09:28.36 | |
RE: Vzdálený přístup k DreamuBloude, proč????To řešení sice možná nějak fungovat může. a může mít i v některých případech smysl. Ale většinou ne. Chceš satelitní vysílání jinde v kompu? Vraž do něj SS2 kartu za 1000 Kč a sítí sdílej jenom to, co je skutečně potřebné. Tahat sítí plnoprávný obraz prostě nejde stabilně za rozumné peníze - protože proti stojí karat za 1000 Kč a anténa řekněme za dalších 1000 Kč. |
![]() Antonín |
| 06.06.2008, 10:51.12 | |
to bublajsVšak to zkus a uvidíš |
![]() Standa2 |
| 06.06.2008, 11:27.22 | |
RE: Vzdálený přístup k DreamuProč? Protože tam, kde bude komp není technicky možné tyto stanice přijímat. Díky geografické poloze:-)Vím, že to není "košer", ale v danou chvili to je asi relativne nejdostupnejsi reseni, jak sledovat vysilani ONLINE. Pokud mate jeste jine navrhy, sem s nimi. |
![]() Bloud |
| 06.06.2008, 12:00.05 | |
RE: Vzdálený přístup k DreamuPokud jde o tento účel, pak je jasné, že to jinak nejde.Ovšem v tom případě to stejně vede ke kartě SS2 a rekompresi v kompu, který bude dělat broadcast v nějakém 320x240 mpeg4. Jinak to přivede k velkým přenosovým hodnotám řádu jednotek Mbitů, co je prostě drahé, navíc pokud to má být přes půl zeměkoule, tak si dávej bacha, aby to neprodali poslední míli třeba 11Mbs/s - to naprosto neznamená, že se s někým v Americe udržíš na této přenosové rychlosti. To jde taky udělat, ale stojí to dost peněz. Z toho jak se ptáš, bych řekl, že netušíš. Laicky řečeno: proč myslíš, že normálně se tyhle obrázy předávají přes satelitní feedy, kdyby to šlo v kompletní kvalitě nějak rozumně prohnat internetem, tak by to snad broadcasteři dělali, ne? Jiná možnost je skoro online - tzv. pomalejší přenosová rychlost pro vybraný pořad, který bude na druhé straně k dispozici se zpožděním v řádu hodin (ono to někdy vzhledem k časovým posunům nemusí tak vadit).... |
![]() Antonín |
| 06.06.2008, 13:36.42 | |
moje skusenostPokut jsem to skousel tak prumerny tok byl 3.5 az 4.5 Mbit znamena to ze pri dinamickych sacenach je potreba jeste vic, testovavo prevazne na stanicich CS Link. |
![]() chocholos |
| 06.06.2008, 13:53.31 | |
AntonínFinanční náročnosti si jsem vědom - ovšem nevím, zda budu platit tisíce, či desítky tisíc. Co dál stále nevím, je jakou kapacitu budu potřebovat. Sledování musí být online, záznam nemá smysl:-( Jak by mělo vypadat řešení "...Ovšem v tom případě to stejně vede ke kartě SS2 a rekompresi v kompu, který bude dělat broadcast v nějakém 320x240 mpeg4"? |
![]() Bloud |
| 06.06.2008, 15:16.02 | |
RE: Vzdálený přístup k DreamuJá nevím, kam to chceš dostat, tak nemůžu vědět, kolik budeš platit.Za to abys měl trvalou real-time linku do USA s kapacitou pro 720x576 v mpeg2, tedy vyhrazených cca 10Mb/s, bys platil spíše statisíce, než tisíce. To není otázka toho, jaké budeš mít připojení k sobě domů. Pochybuji o tom, že pro amatérské účely se podobným nápadem má smysl zabývat. Znovu: proč myslíš, že obrázky do USA/z USA atp. se předávají pomocí satelitu a ne přes pozemní spoje? Reálně finančně je možné se dostat na přenosové rychlosti v řádu stovky nebo stovek kb/s. (Myslíš že se nějak zrychlí download z yuotube, když budeš zvyšovat rychlost posledního kousku - svého připojení.) Aby ten obraz byl realný a neškubal, tak musí mít aspoň 25fps, a abys protlačil nějakými třeba 400kb/s 25fps, tak by to mohl být právě ten mpeg4 s 320x240 pixely. Ale to jsou jenom odhady, já to neprovozuji. A zelený strom praxe je jiný problém. Nechápu, co chceš dosáhnou, jsi tajemný jako hrad v Karpatech, tak to těžko něco někdo vymyslí. Ale jestli myslíš, že do Austráli, USA nebo někam tam dostaneš v reálném čase televizní obraz v 576i za nějaké tisíce, tak to se nejspíše hodně pleteš. |
![]() Antonín |
| 06.06.2008, 15:38.08 | |
RE: Vzdálený přístup k DreamuVubec nechci být tajemný. Jedná se o státy - Florida(vím, dnes už tam má byt každý:-)) Co chci dosáhnout jsem se také snažil popsat - sledování ČT+Nova+Prima a Eurosp v "reálném" čase(další programy jsou víceméně bonus)alespoň na monitoru noťasu, když ne na 120cm plazmě:-).Vzhledem k tomu, že neznám obchodní a technické podmínky pro distribuci vysílání, neodvažuji se polemizovat o tom,proč jsou používány feedy, třeba to přímou souvislost má, to já nevím. Stejně tak prioritně neřeším rychlost downloadu, ta by snad mohla být dostatečná(pružné řešení ze strany poskytovatele), jde mi zejména o Upload - jako kapacitu domluvit, aby to z baráku lezlo v pohodě. Vím, že na cestě bude řada překážek a je to značně nejistý podnik, nicméně chtěl bych se o to alespoň pokusit.Jsem rád za každý tip, zkušenost, nápad či připomínku, která by mi umožnila dosáhnout mého záměru.Dík! |
![]() Bloud |
| 07.06.2008, 20:46.21 | |
RE: Vzdálený přístup k DreamuA co si pořídit Slingbox a můzeš sledovat DVB-T i ovládat satelit,takže tam dostaneš i třeba U*C. |
![]() 2005 |