Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
27.08.2008, 15:45.41

Táhlový motor, krajní poloha

Nedávno mi kleknul táhlový motor. Už mi přišel objednaný nový. Ten původní mi sice zapojoval odborník (cca před 12 roky), ale myslím že bych to mohl zvládnout zapojit sám, včetně nastavení kontaktů krajních poloh. Jedno ale nevím - když odmyslím nastavení vypínače krajní meze při vysouvání - dá se zjistit, kam až se může táhlo vysunout? Je tam nějaká mez? Může se motor poškodit při jejím překročení? Díky.
uživatel
J_N
27.08.2008, 16:04.19

RE: Táhlový motor, krajní poloha

Já když měl táhlový,tak se krajní polohy štelovaly v pozicioneru a k motoru ještě kabel 4x1,5.Ty máš asi jiný tip.
uživatel
Ji.sat
27.08.2008, 16:11.37

Je to Super Jack HARL3618+. Jak ale říkám, jsem jen zvědavý, co by se dělo při vysouvání bez jakékoliv zábrany.
uživatel
J_N
27.08.2008, 16:14.17

Já si myslím, že má táhlo v krajní poloze spínače, ale nevím to také jistě. Na pozicionéru se nastavuje max poloha otočení paraboly vzhledem k montáži na budovu
uživatel
grupen
27.08.2008, 16:14.59

V pozicioneru se štelují elektronické limity v táhlovém motoru mechanické. V každém případě nedoporučuji zvětšovat délku výsuvu změnou nastavení mech. kontaktů, zmenšení výsuvu tímto způsobem je možné pokud nepotřebuješ plný výsuv táhla.
uživatel
sirda
27.08.2008, 19:23.04

čo sa asi stane . Vytrhne maticu ak na polárnom závese príde na doraz alebo zdeformuje úchyt na polárnom závese. V tom najhoršom prípade praskne ozubené koliesko v prevodovke ak je zo silónu.
uživatel
oneeeee
27.08.2008, 20:00.43

U SuperJacka je pod ktytem se svorkovnicí hřídelka se dvěmi vačkami, které ovládájí mikrospínače. Po povolení axiálního šroubku lze vačky nezávisle nastavit a tak určit limity v jakémkoli rozsahu podle potřeby..
uživatel
Hujer
27.08.2008, 21:22.56

zapoj ho bez paraboly a uvidíš kam to půjde
uživatel
pierrepetr
27.08.2008, 21:28.06

Tento motor mám taky a seřídil jsem ho aby točil 75E-31,5W.Nikdy jsem nezkoušel kam až se vytočí ale myslím si,že konstrukce těch ozubených vaček nedovolí vytočení táhla.
uživatel
Jarous
27.08.2008, 22:48.08

Táhlový motor

Mám zakoupené málo použité 2 ks Motor Jinonický/Špičkový motor/ Je pro parabol. 6O až 12O . Výtečně pracuje.Mám také
pozicionér úplně nový nepoužitý.Lepší táhlový motor jako je JINONICKÝ NENÍ.Mohu zaslati na dobírku,Další informace na
rajcar.ok@seznan.cz .Táhlové jsou lepší dají se ukotvit proti
větru.
uživatel
Carak