Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
24.10.2008, 13:19.00

Motor

Pánové chtěl jsem se zeptat-ladil jsem motor(asi pátý-všechny v pohodě) teď se mi stalo že mi to zvolenou družici vždy o kousek přejede.Může to být parabolou staršího data výroby cca 20let?Díky za vaše poznatky-samozřejmě stožár kolmo a vše jak má být.ještě jednou dík
uživatel
donkarlos
24.10.2008, 13:33.34

RE: Motor

Spíše si to "sedlo".
uživatel
Martin79
24.10.2008, 13:33.47

Tento problém se dá vyřešit úpravou souřadnice zeměpisné délky v nastavení motoru v přijímači.

Příklad:

máš tam nastaveno např. 18,2° VZD
Po otočení na nějakou družici musíš motorem krokovat směrem na západ(východ), abys dojel na maximální signál. Pak pomůže úprava souřadnice směrem na východ(západ) např. na 18,8°VZD a uložení této nové hodnoty.
Je třeba s tím trochu zaexperimentovat, neříkám, že to trefíš napoprvé, ale dá se to tímto postupem 100% zachránit. Směry v závorkách jsou pro opačný stav.
uživatel
D2MAC
24.10.2008, 13:42.06

Motor

Mám nastaveno Goto x a souřadnice města v mém případě Ostrava.neodpověděli jste mi jestli to může být tou starou parabolou
uživatel
donkarlos
24.10.2008, 13:52.09

Nemůže to být starou parabolou.
Je to způsobeno:

a) mírně nepřesně nastavenou soustavou(nulový bod....méně pravděpodobně elevace, deklinace)

b) dobře nastavenou soustavou, ale souřadnice jsi zadával v době, kdy motor nebyl stočen přesně do nuly nebo bylo úplně všechno správně, ale ty jsi točil např. v silném protivětru, motor si započítal pár pulsů ale ve skutečnosti se ani nehnul.

Oba problémy řeší postup viz. výše
uživatel
D2MAC
24.10.2008, 13:55.07

Pro šťouraly otravné:

v předposlední větě má samozřejmě být...přijímač vyslal (započítal do nové polohy) pulzy, ale motor se ani nehnul...
uživatel
D2MAC
24.10.2008, 20:33.48

D2MAC má pravdu,pokud není přesně nastavena parabola,je to nejjednodušší řešení
uživatel
traub