Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
23.11.2008, 12:44.48

Nahrávání

Zdravím, prosím o radu, jak vyřešit co nejlevněji, pokud možno i celkem kvalitně, nahrávání na HDD. Matka má satelitní sestavu Mascom 1110 CRCI + 2x LNB + parabola 80cm + DiSEqC přepínač 2x1. Chtěla by si občas nahrát nějaký pořad, když sleduje jiný. Např. nahrávat JOJku a při tom sledovat Novu. Musím koupit vše kromě paraboly a DiSEqC přepínače nové, nebo je možnost koupit přijímač s jedním tunerem a přípravou pro HDD, k němu pevný disk a propojit to s Mascomem. Napadlo mne, zda by nešlo na ten nahrávací přístroj nahrávat zakódovaně a při přehrávání, by to šlo přes Mascoma s Cryptoworksem a TRADE kartou a tam by se to odkódovalo. Je to možné? Nebo je nutno/velmi vhodné koupit Topfielda TF 5010 + dékodovací modul a toho Mascoma vyhodit? Samozřejmě je mi jasné, že budu muset koupit 2. nové konvertory se dvěma výstupy a jeden DiSEqc přepínač + kabel s koncovkama.
uživatel
Alion
23.11.2008, 12:51.43

RE: Nahrávání

z jednotuneráku můžeš nahrávat a koukat pouze na stejnej TP, tím se řeší i ty tvoje další otázky, vše pak přehraješ normálně
uživatel
poky1
23.11.2008, 12:54.00

a pokud je matka zvyklá na Mascom, tak jí plně bude vyhovovat Mascom MC 2300 CR, na toho Topfielda zapomeň
uživatel
poky1
23.11.2008, 14:14.25

Ten Mascom MC 2300 CR je slušná mašinka, ale nikdo ho nemá skladem a všude je neznámé datum naskladnění. Když jsem před pár lety objednával matce výše zmiňovaný komplet, tak to bylo to samé a dodali to za dobu delší než měsíc. A to nebylo před vánocemi! Takže mám velice vážné obavy, že by to do vánoc nestihli. A já bych ji to chtěl dát pod stromeček. Co je na tom Topfieldu tak špatného??? Kdekdo ho na tomto fóru vychvaluje "do nebes". A ten mají všude skladem. Vysoké rozlišení matka stejně nevyužije (má CRT TV) a HDD 250GB také ne.
uživatel
Alion
23.11.2008, 14:36.25

zkus to tady dole máš kontakt
http://www.mascom.cz/sat/_Sat.htm
jinak minulej tejdem ho měli skladem v Eltasatu normálně
uživatel
poky1
23.11.2008, 15:06.48

Na obou adresách ho nemají.