Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
08.02.2009, 07:21.50

záruční list nebo doklad o zakoupení

v servisních a záručních podmínkách Samsung požaduje obojí.Na mnoha místech jsem četl že stačí doklad o zakoupení.Kdo má pravdu.
uživatel
SPORT
08.02.2009, 07:23.46

RE: záruční list nebo doklad o zakoupení

To Ti řeknou tam, kde budeš reklamovat, někdo chce obojí, jinému stačí jeden doklad .... :-/ :-/
uživatel
Zip
08.02.2009, 07:35.12

při reklamaci je pozdě,musím to vědět při zakoupení
uživatel
SPORT
08.02.2009, 08:06.13

@SPORT

Přesně tak, zrovna jsem dal něco podobného zde do diskuse.
uživatel
Ajap
08.02.2009, 08:28.24

Měl by stačit vyplněný záruční list. Při prodeji ovšem málokterý obchod záruční listy vyplňuje, proto je nutný doklad o prodeji. Také na jednotlivé příslušenství se vztahuje záruka dnes dva roky a tyto drobné součástky záruční list nemají, proto opět doklad o prodeji. Záruční list by měl také sloužit pro zaznamenání záručních oprav nebo jiného řešení záručního problému. Při třetí opakované závadě je právní nárok na výměnu, pokud již tak nebylo učiněno dříve.
uživatel
grupen
08.02.2009, 08:54.44

jde o to,že někteří prodejci záruční list nedávají/řetězce,zásilkové obchody/pouze pokladní doklad.Jednoznačný výklad zřejmě není.
uživatel
SPORT
08.02.2009, 09:08.38

V OKAY nepotřebuješ ani jedno.
uživatel
Tomik535
08.02.2009, 09:13.15

Sport, musíš z nich ten ZR + prodejku vydupat, nebo ZR poslat k potvrzení - oni jsou ze zákona povinni dodžet obchodní podmíky. Kupoval jsem Dvě TV plazma po internetu a doháněl jsem to. R^
uživatel
CES
08.02.2009, 10:22.20

Technicky vzato nepotřebuješ ani jedno ani druhé.
Musíš prokázat, kde a kdy jsi to zbožé koupil (důkazní břemeno je tvoje), ale jak to prokážeš je mnoho možností. Účtenka je ovšem velmi dobrá obsahuje-li výrobní číslo, datum, částku, podpis ...
Záruční list potřebuješ jen tehdy, je-li poskytována záruka nad rámec zákona - tedy delší nebo výhodnější. Jinak je to k ničemu. Je to ovšem jednodušší zachovat si to - proptože se tak vyhneš třeba dlouhém záručnímu sporu. Nemají právo to vyžadovat, ale vyžadují-li to, proč jim v rámci zjednoušení nevyhovět.
Po mne jednou chtělo Hitachi zaslat poštou originál záručního listu, což je úplná právní volovina, ale když chtěli, proč jim nevyhovět...za 30 Kč notářsky ověřená kopie a originál šel poštou. A vše bylo raz dva hotovo.
Jistě jsem nemusel nic posílat, po 30 dnech žádat peníze zpět žalobou na prodejce a bych bych 100pro uspěl, ale dalo by mi to více práce. A trvalo by to déle, než seběhnout k notáři, udělat si kopii a vyhovět.
uživatel
Antonín
08.02.2009, 10:31.59

Nebudu Ti tu citovat paragrafy, takže jednoduše. Stačí prodejní doklad, záruční list nemají právo vyžadovat, i když ho vystavili (mluvím o záruce pouze v rámci zákona). Jestliže máš záruční list, nemusíš mít prodejní doklad. No a jestli máš obojí, nekomplikuj to a dej jim vše ...
uživatel
mmatyas
08.02.2009, 10:37.23

Zarucny list

A ked je zarucny list dorucemy elektronickou postou ako pdf?Môze byt platny?Jeden taky mam a ziaden doklad o kupe.
uživatel
Kasr
08.02.2009, 10:50.55

...prostě je v tom dost džugle.Se seriózními prodejci, či výrobci se vždy dá nějak domluvit.Bohužel s těmi druhými to je a bude těžké vždy a bude hůře... Rv
uživatel
Ajap
08.02.2009, 10:56.54

Při konzultaci závady TV Samsung v záruční době se zákaznickým centrem Samsung byl požadován prodejní doklad a záruční list,po sdělení byl objednán servisní zásah u znač.servisu,tam po odevzdání do opravy totéž.Protože jsem obojí měl,vše proběhlo v pohodě.Kdyby bylo jinak,nevím.Zřejmě kontrolují jestli výrobek je určen pro český trh.
uživatel
SPORT
08.02.2009, 11:19.10

@Sport

... a votom to je.Proto i můj dotaz zde výše v jiném vláknu!!!
Už jsem se s tím setkal rovněž, pak jsem psal přímo na zastoupení firmy u nás a vše se upřesnilo. :))
uživatel
Ajap
08.02.2009, 11:46.52

Moze byt FA,DL,vyplneny ZL.Podstatne je aby doklad obsahoval vyrobne,seriove cislo vyrobku.Doklad z ktoreho je zrejme len to,ze si niekde nieco kupil je na dve veci.Musi byt jasne,ze je to prave tento kus.Obycajne predajcovia na to kaslu a zakaznik ma behacky v pripade poruchy.Potom sa dodatocne zhanaju potvrdenia a doklady.Nemam problem ,urobim si ....
uživatel
liquere
09.02.2009, 01:21.25

nemusíš mít nic,stačí svědka,který potvrdí,že jsi to koupil tam a kdy,musejí mít kopii prodejky,ale je to v lidech,někde se kroutí,jinde v pohodě
uživatel
pierrepetr