| 08.02.2009, 07:21.50 | |
záruční list nebo doklad o zakoupenív servisních a záručních podmínkách Samsung požaduje obojí.Na mnoha místech jsem četl že stačí doklad o zakoupení.Kdo má pravdu. |
![]() SPORT |
| 08.02.2009, 07:23.46 | |
RE: záruční list nebo doklad o zakoupeníTo Ti řeknou tam, kde budeš reklamovat, někdo chce obojí, jinému stačí jeden doklad .... :-/ :-/ |
![]() Zip |
| 08.02.2009, 07:35.12 | |
záruční list nebo doklad o zakoupenípři reklamaci je pozdě,musím to vědět při zakoupení |
![]() SPORT |
| 08.02.2009, 08:06.13 | |
@SPORTPřesně tak, zrovna jsem dal něco podobného zde do diskuse. |
![]() Ajap |
| 08.02.2009, 08:28.24 | |
RE: záruční list nebo doklad o zakoupeníMěl by stačit vyplněný záruční list. Při prodeji ovšem málokterý obchod záruční listy vyplňuje, proto je nutný doklad o prodeji. Také na jednotlivé příslušenství se vztahuje záruka dnes dva roky a tyto drobné součástky záruční list nemají, proto opět doklad o prodeji. Záruční list by měl také sloužit pro zaznamenání záručních oprav nebo jiného řešení záručního problému. Při třetí opakované závadě je právní nárok na výměnu, pokud již tak nebylo učiněno dříve. |
![]() grupen |
| 08.02.2009, 08:54.44 | |
záruční list nebo doklad o zakoupeníjde o to,že někteří prodejci záruční list nedávají/řetězce,zásilkové obchody/pouze pokladní doklad.Jednoznačný výklad zřejmě není. |
![]() SPORT |
| 08.02.2009, 09:08.38 | |
RE: záruční list nebo doklad o zakoupeníV OKAY nepotřebuješ ani jedno. |
![]() Tomik535 |
| 08.02.2009, 09:13.15 | |
RE: záruční list nebo doklad o zakoupeníSport, musíš z nich ten ZR + prodejku vydupat, nebo ZR poslat k potvrzení - oni jsou ze zákona povinni dodžet obchodní podmíky. Kupoval jsem Dvě TV plazma po internetu a doháněl jsem to. R^ |
![]() CES |
| 08.02.2009, 10:22.20 | |
RE: záruční list nebo doklad o zakoupeníTechnicky vzato nepotřebuješ ani jedno ani druhé.Musíš prokázat, kde a kdy jsi to zbožé koupil (důkazní břemeno je tvoje), ale jak to prokážeš je mnoho možností. Účtenka je ovšem velmi dobrá obsahuje-li výrobní číslo, datum, částku, podpis ... Záruční list potřebuješ jen tehdy, je-li poskytována záruka nad rámec zákona - tedy delší nebo výhodnější. Jinak je to k ničemu. Je to ovšem jednodušší zachovat si to - proptože se tak vyhneš třeba dlouhém záručnímu sporu. Nemají právo to vyžadovat, ale vyžadují-li to, proč jim v rámci zjednoušení nevyhovět. Po mne jednou chtělo Hitachi zaslat poštou originál záručního listu, což je úplná právní volovina, ale když chtěli, proč jim nevyhovět...za 30 Kč notářsky ověřená kopie a originál šel poštou. A vše bylo raz dva hotovo. Jistě jsem nemusel nic posílat, po 30 dnech žádat peníze zpět žalobou na prodejce a bych bych 100pro uspěl, ale dalo by mi to více práce. A trvalo by to déle, než seběhnout k notáři, udělat si kopii a vyhovět. |
![]() Antonín |
| 08.02.2009, 10:31.59 | |
RE: záruční list nebo doklad o zakoupeníNebudu Ti tu citovat paragrafy, takže jednoduše. Stačí prodejní doklad, záruční list nemají právo vyžadovat, i když ho vystavili (mluvím o záruce pouze v rámci zákona). Jestliže máš záruční list, nemusíš mít prodejní doklad. No a jestli máš obojí, nekomplikuj to a dej jim vše ... |
![]() mmatyas |
| 08.02.2009, 10:37.23 | |
Zarucny listA ked je zarucny list dorucemy elektronickou postou ako pdf?Môze byt platny?Jeden taky mam a ziaden doklad o kupe. |
![]() Kasr |
| 08.02.2009, 10:50.55 | |
RE: záruční list nebo doklad o zakoupení...prostě je v tom dost džugle.Se seriózními prodejci, či výrobci se vždy dá nějak domluvit.Bohužel s těmi druhými to je a bude těžké vždy a bude hůře... Rv |
![]() Ajap |
| 08.02.2009, 10:56.54 | |
záruční list nebo doklad o zakoupeníPři konzultaci závady TV Samsung v záruční době se zákaznickým centrem Samsung byl požadován prodejní doklad a záruční list,po sdělení byl objednán servisní zásah u znač.servisu,tam po odevzdání do opravy totéž.Protože jsem obojí měl,vše proběhlo v pohodě.Kdyby bylo jinak,nevím.Zřejmě kontrolují jestli výrobek je určen pro český trh. |
![]() SPORT |
| 08.02.2009, 11:19.10 | |
@Sport... a votom to je.Proto i můj dotaz zde výše v jiném vláknu!!!Už jsem se s tím setkal rovněž, pak jsem psal přímo na zastoupení firmy u nás a vše se upřesnilo. :)) |
![]() Ajap |
| 08.02.2009, 11:46.52 | |
RE: záruční list nebo doklad o zakoupeníMoze byt FA,DL,vyplneny ZL.Podstatne je aby doklad obsahoval vyrobne,seriove cislo vyrobku.Doklad z ktoreho je zrejme len to,ze si niekde nieco kupil je na dve veci.Musi byt jasne,ze je to prave tento kus.Obycajne predajcovia na to kaslu a zakaznik ma behacky v pripade poruchy.Potom sa dodatocne zhanaju potvrdenia a doklady.Nemam problem ,urobim si .... |
![]() liquere |
| 09.02.2009, 01:21.25 | |
RE: záruční list nebo doklad o zakoupenínemusíš mít nic,stačí svědka,který potvrdí,že jsi to koupil tam a kdy,musejí mít kopii prodejky,ale je to v lidech,někde se kroutí,jinde v pohodě |
![]() pierrepetr |