Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
13.02.2009, 20:28.46

skúsenosti so samomontazou (zdarny koniec ;))

Moj maly pribeh (s uspesnym koncom): Podarilo sa - Vantage 8000s + WD 1TB My Book Essential (v druhej izbe starši topfield 7700HSCI čo sme mali predtym)+ maximum T85 - 4QuadLNB 1W, 19E, 23E, 28E, viem ze je tu mnoho daleko zbehlejsich borcov ale zaciatocnikovi ako mne aj toto staci, dik za vsetky vase odpovede na mojich par orazok, dva tyzdne mi trvalo kym som si ujasnil ze co a ako mam spravit ale teraz som rad (sak za montaz chceli 2500Sk, lnb co mam za 700 mi nukali za 1500, parabolu za 1900 za 2500...des a hroza, usetril som a este mam dobry pocit ze aky som sikovny a ten sa zaplatit neda ), ta parabola sa nastavovala dost v pohode aj na sikmej steche (predtym som to na zemi zlozil, hore sme to mali do 30min hotove - ocovi som povedal co ma ako drzat a natacat), kvalitu signalu na Vantage ukazuje na vacsine programov tak okolo 85, hned v noci sa riadne zatiahlo, fucalo a chumelilo sa a stale tv isla - dufam ze to teda uz vydrzi skoro vsetko okrem Katriny (ta na dolnej zemi snad nehrozi)
mam jeden postreh - satelity co su blizko som v pohode dal aj s LNB so 6cm ozarovacom, tu sa zvacsa hovori ze treba uzsie
uživatel
deino
13.02.2009, 20:29.43

a co HD kanaly?

este jedna otazocka - ide este nieco s emu v hd na tych 4sat (nemyslim FTA ako Luxe tv a tak)aby mi ten Vantage aj na nieco bol - nestiham sledovat vsetky tie zmeny transpond. a kanalov (BBC HD sa na Thoru udava tu v prehladoch ako volne ale mne to nejde, receiver ukazuje ze je to kodovane Conox - je to uz len pre Canal Digitaal?, SatcoDX tiez ukazuje 0 bitrate) alebo treba Diablo, najradsej by som HD dokumenarne kanaly ako Animal, NG, niekde som tu kedysi videl aj link kde sa pise ze co sa zatial podarilo ako decrypt (na studium samozrejme) ale akosi som si ho asi neulozil
inac stava sa mi ze ked prehravam nahravku z disku, pausnem ju pretocim a znova pustim tak to nechutne praskne - neviete ci to ide odstarnit alebo to je tym ako ten disk pracuje, ked pretacam bez predosleho pausnutia a dam play tak to nerobi, obcas to ale urobi aj pri sledovani tv nazivo a nezda sa mi ze by bol problem so signalom (mam firmware 024101 z novembra na Vantage, moze to byt aj jeho problem?)
uživatel
deino
13.02.2009, 20:32.56

RE: skúsenosti so samomontazou (zdarny koniec...

nesnadnější je ukrást ORF HD a to bude vše
uživatel
poky1
13.02.2009, 20:53.41

Taky odborná odpověd.
uživatel
koax
13.02.2009, 21:02.13

@deino

no kamosko nemal si sa ulakomit na lacny satelit, mal si zainvestovat nejake to € naviac do linux stroja, najst kamosa na drate a bol by si mal spustu HD kanalov a my pokoj od vyplakavania
uživatel
Vlado Fogo
13.02.2009, 21:03.11

cena

Jen tak pro legraci kolik to stálo ?
uživatel
veris
13.02.2009, 21:06.10

cele 20, tak dik za to roznosenie pod ciernu zem
uživatel
deino
13.02.2009, 21:10.51

deino

a co si chcel pocut o foga HA?
uživatel
ivik64
13.02.2009, 21:38.30

cena

Ptal jsem se proto, že 14-dní nasáváš infornace pak to za nějaké 2 hod nainstaluješ a pochválíš se za to, jak jsi ušetřil ? Asi moc ne... ale jako koníček dobrý
:8)
uživatel
veris
13.02.2009, 22:28.33

tak sorry veris, len som chcel ukazat niektorym co sem pisu se sa to da, clovek nemusi byt poloboh, kolki tu pisu jak sa im nic neda, a tie ceny to pisem len preto, ze som nasraty jak moji spoluobcania su schopny s kamennym ksichtom od teba vypytat nekrestanske peniaze :bomb: a teda v okoli samorina som na nete nenasiel nejakeho normalneho cloveka, ja by som od ludi nedokazal tahat takto peniaze a potom kludne spat, pripadal by som si jak najvacsia zumpa, i ked mnohi su fakt vypatlani a zasluzia si akurat tak pekne osklbat
a ze sa chvalim - tak cloveka potesi ked spravi nieco co este pred mesiacom pokladal za polomagiu a o com tu niekto denne vyplakava jak to nejde

a ten linux je mozno fajn, pravdupovediac som to velmi nepozeral, myslim ze to vyslo drahsie-nepotrebuje to na emu HD aj tak nejake karticky alebo nieco ako Vantage + diablo, neviem nie som sii isty a nemam kamarata od ktoreho by som vycucal vsetky info
uživatel
deino
13.02.2009, 22:32.23

preco ho nicite chlapci?
ja som s kamosom rozchadzal svoj satelit, mam iba 1W a 13E, a aj to bolo desne
ja som totiz nechcel akceptovat jeho navrh na rozchodenie na zemi a potom montaz, tak sme to montovali na stene na leseni
hroza
ale ked sa to podarilo, bol som rad

tak verim tomu, ze ked niekto sam prvy krat rozchodi 1W-28E na 85cm, tak ma radost
tak ho aspon nedeptajte
nestaci vam, ze deptate takych ako ja, co tu vypisuju, ako sa da chytit 1W, 13E, 19E a 23E, a stale vyplakavaju, ze im to nejde?
uživatel
emkac
13.02.2009, 22:33.56

dik za podporu emkac ale v poho obstal someste dobre :)))
uživatel
deino
13.02.2009, 22:52.27

tsy veee deino, docela dobry. priste ale zkus rovnou raketoplan a ne ze to nezdanis, to by byl nemalej pru.ser :)
srazky s jinymi objekty na orbitu jsou povoleny :) mozna i vitany :)
uživatel
bublajs
13.02.2009, 23:11.39

deino

emkac má pravda. Pokud se úplnému začátečníku podaří takhle rychle nastavit tyto 4 pozice tak má můj velký obdiv.Dobrá práce.
uživatel
BIDLO
13.02.2009, 23:47.15

deino

Tak už jsi mistr a můžeš se s tím živit,za rok nám napiš za kolik to montuješ.
uživatel
pierrepetr
13.02.2009, 23:51.23

@deino
Že ti blízké družice jedou na 6cm ozařovače je sqělé, ale doporučují se užší, kvůli tomu aby to bylo ideální..
Jinak máš taky můj obdiv. Sice jsem tehdy o nějakém internetu neměl ani potuchy, ale vzpomínám na svůj první analog. Pace, jak jsem usilovně hledal eurosport z 19.2.. :)))
uživatel
Tomik535
14.02.2009, 07:36.29

- 2 tyzdne Ti trvalo,nez sis ujasnil....(kolik a kdy jsi tim stravil hodin?Cas neni zadarmo,objednani zbozi,PC,energie....).
- platis si socialni a zdravotni pojisteni?Nebo za Tebe plati zamestnavatel?Montaznici si toto musi platit a nikdo se jich nepta,co a jak ...
- mas naklady na firemni auto?Pracujes napr. s mericim pristrojem PRODIG II+ (100 000,-)?
Toto jsou pouze zakladni uvahy,nemeji znamenat nic a proti nikomu.Muj subjektivni nazor z hlediska montaznika zni:2 500,- za montaz MULTIBEAM T85 4 x LNB QUAD je naprosto v poradku,material nemohu posoudit,obvykly rabat muze byt 25%.Kdyz to mas jako konicka,zaslouzis pochvalu.
uživatel
hdpe
14.02.2009, 08:23.46

Skusenosti so samomontazou

Teraz ma udupete,ale aky je rozdiel,ked to naladim obycajnym satfinderom,alebo niejakym kvalitnym pristrojom.Max o malinko mensia presnost-co vyvazi kvalitnejsi konvertor,alebo trochu väcsia parabola.Niejaky kvalitny pristroj,ten max ulahci a zrychli pracu montera.A platit niekomu za to aby mal lahsiu pracu?!A pri beznych lahko naladitelnych druziciach?Podla mna 2500 sk je vela.Od 1500 do 2000.No v extremnych situaciach(tazko pristupne a nebezpecne miesta aj vyrazne viac.Ale to je uz o niecom inom.
uživatel
Kasr
14.02.2009, 08:38.47

Šikovné (a to znamená zkušené) ruce to udělají i bez přístrojů. U laických prvomontáží je velká pravděpodobnost začátečnických chyb, blbě udělané F-ka, blbě vybrané koaxy, málo pevná montáž. Nikdo učený z nebe nespadl. Je to tak trochu podobné jako třeba svařování elektrikou. Umí to v podstatě každý, ale první poslimpané svary moc pevné nejsou, že jo...
Až to upadne, tak se to svaří znovu a jenoho krásného dne to bude pořádně. Deino to taky možná předělá. Teď mu to hraje. A parabola není kolo u auta. Když to upadne houbelec se stane a jeho to baví...
Ale deino: nikdy nepropadni dojmu, že to umíš a nezačni to dělat kamarádům...
uživatel
Antonín
14.02.2009, 10:27.51

dobre ze si si to naladil s timi cenami to na slovensku fakt prehanaju a nielen v sat. technike aj za digi montaznikom platia 1080sk co naladit jednu druzicu intelsat je uplna banalita ale nielen v sat. technike ale aj v inych oboroch ludia beru nekrestanske peniaze na felde som daval menit tesnenie hlavy a zaplatil som 5200sk co je suma viac ako prehnana.ja ked som chcel zarobyt 500sk tak som musel pracovat cely den na kolotoci kde sa robia kabelove zvesky monter to zaroby za necelu polhodinu a pasova vyroba na kolotoci sa je ovela tasia a vobec sa neda porovnat z namontovanim satelitu.ALE CO US KAZDY CHCE NAHRABAT PENIAZE.
uživatel
jopo166
14.02.2009, 10:41.43

dik za ohlasy, robit sa to asi nikomu neodvazim, ludia co ja poznam aj tak nevedia ze nieco taketo by sa dalo spravit - tak ako som ja pred rokom tiez nevedel - tiez som si vzdychal, ze t-com a orange maju cez kabel timeshift... - vedel som ze do domov tu to asi nikdy nepotiahnu ;) ale som perfekcionista - ked tomu clovek prepadne, vzdy uvazuje jak to zlepsit, rodicia ale nevedia co by sa vsetko este dalo a tak chcu aby to islo, nejake take nedoladenosti sa takymto beznym ludom tazko vysvetluju, keby som mal vlastne byvanie tak jasne ze by som sa dalej rad hral na kutila - kedysi mali chlapi skodovky dnes pc a taketo veci, po tych prvych linuxackych poznamkach som trochu rozvyklany - dost ma to nahlodalo ci som fakt nemal este nejaky ten tyzden stravit studiom linuxu a potom ist na to, ale aj tak som rad ze sa to podarilo (i ked niektorý tvrdia ze draho, neviem ci oni kupuju od pana boha alebo co), moji rodicia uz na tv - analog vycalovali pekne prachy, taky pohodlny pristup zapadniarskeho konzumu - aj sa hanbim ;P , tiez chapem poznamky o nakladoch mechanika - ak ide o seriozneho cloveka rad zaplatim, ale vsetci dobre vieme aka je pravda - vacsina robi nekvalitu a vypyta si za kvalitu - kolko som toho videl ked sme stavali dom
uživatel
deino
14.02.2009, 10:43.22

este jedna pikoska - tesne pred uplynutim rocnej zaruky sa nam nieco jak zacal roztavovat povrch kozenej sedacky - pisali sme reklamaciu a oni co napisali - ze nas musia upozornit ze sa stazujeme tesne pred uplynutim zaruky, a aj ked sice na to mame pravo tak aj tak sme si to urcite spravili sami aby nam vratili peniaze a ze to je trestne a ak budeme pokracovat v reklamacii tak nas zazaluju - tot pristup slovenskych obchodnikov, cest vynimkam, zial s vela som sa nestertol
uživatel
deino
14.02.2009, 10:54.41

este k tomu mechanikovi - ak chce 2500sk a nevie ze na 2tunery bez obmedzeni=2zasuvky v stene(2koax) tak to je akoze sila - musel som sa tu uistit a pierrepetr mi to jasne povedal
uživatel
deino
14.02.2009, 11:03.13

co sa tika prijimacov aj tak za rok za dva budu zastarale aj tie ktore v minulosti nieco znamenali napr nokia 9500,humax5500 vyvoj ide strasne dopredu aj prijimace co dnes maju cenu zajtra us nemusia byt nic zvlastne ja som sa osobne nigdy nehnal za nejakimi drahymy prijimacmy mam openbox a u rodicov dvoch opticumov nakolko su dobre na zdielanie a nemusim kupovat splitre .SAT.TECHN. SA ZAOBERAM OD 94.LEN VO VOLNOM CASE.
uživatel
jopo166
14.02.2009, 13:28.11

Deino

fandím ti,začínal jsem podobně s pomocí dobrých duší zde na parabole,tímto jim také děkuji,ale v poslední době se tu objevuje několikčecháčku,lidí nepřejícich-nic si z toho nedělej R^
uživatel
spyko
14.02.2009, 14:10.40

Montaz

Kazdy,co tu chodi tiez takto raz zacinal.A teraz veselo montuju za prachy.Ked sa trocha priucis,môzes montovat aj ty.Ved na tom nie je nic zloziteho.Ja to mam ako konicek,obcas sat niekomu namontujem(znamym) bud skoro zadarmo,alebo za par korun.Par krat som bol niekomu montovat,kde predomnou montoval montaznik,ktory predtym montoval digi a nepodarilo sa mu.(nie digi,to by asi zvladol)Tak,ked mate digi a casto vam kockuje,tak to bol jeden z tych.
uživatel
Kasr
14.02.2009, 15:42.25

Ja by som napr. bol ochotny zaplatit za naladenie 1-23, aj ked nie 2500. Skratka to pre mna az taku cenu nema. A navyse by som bol aktivny pomahac. :)))
Teraz mam digi, to mi momentalne staci. Zvysok by som chcel mat ked pstros padne. Vtedy uz chcem mat nachystane pozicie na Skylink a spol.
Co, okolie BA, ozve sa niekto? ;)
uživatel
emkac
14.02.2009, 20:12.21

re: emkac

napiš mi yanka7@inmail.sk
uživatel
ordo