Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
14.02.2009, 07:45.26

TandT aneb kvalita po česku

Asi všichni si tady pochvalujeme slušnou kvalitu vysílání ze Sky Link, ale snad jen proto, že je to kvalitativní krok proti technickým břídilům z UPC a z DIGI. Ale vše je úplně jinak ve srovnání s německými pakety.
Jestli ukazatel technických parametrů na Vantage ukazuje dobře, tak třeba Bitrate se proti Němcům pohybuje zhruba na polovině u obrazu i zvuku, i u rádií. Němci vlastně už většinou mají zvuk DD.
A ta rozdíly jsou sakra vidět i sakra slyšet. Proč k tomu mlčíme jako stádo ?
uživatel
Nervoš
14.02.2009, 07:58.55

RE: TandT aneb kvalita po česku

A to si objevil Ameriku ty bejku potetovanej?Programy CT/CSL/ maji BR srovnatelny s nemeckymi verejnopravnimi.Jinak bys mel vedet, jak si ekonomicky stojime proti Nemcum, pak by te neco podobneho jiste neprekvapilo.Od roku 1945 se toho moc zmenilo, Soveti a KSC se vyznamenali a nynejsi garnitura v tom vesele pokracuje.
uživatel
Saxon
14.02.2009, 08:14.29

....Jinak bys mel vedet, jak si ekonomicky stojime proti Nemcum.... Lepe to napsat neslo R^ R^
uživatel
flukes
14.02.2009, 08:27.04

nj němci taky maji své programy free to air pač na to peníze maji :)))
uživatel
killors
14.02.2009, 08:28.15

Jo Paštičky vyhráli v CB, tak si to tak Saxone neber. R^ To Pardubice 1.
uživatel
CES
14.02.2009, 08:29.44

Není to tak prosté.
Ekonomicky si zrovna teď stojíme možná i lépe.
A v budoucnosti skoro určitě, nemáme tolik principiálních problémů.
Ale masmédia mají ještě jeden parametr - počet diváků. Náklady jsou v podstatě fixní (v prvním přiblížení), ať vysíláte pro 10 mega, nebo pro 100 mega. Ale příjmy jsou násobkem.
uživatel
Antonín
14.02.2009, 08:37.09

nervos

Ktery model Vantage ti ukazuje bitrate kanalu?
uživatel
Saxon
14.02.2009, 08:37.44

Saxone, tys asi objevil Ameriku. Když spouštěli Barrandov, tak někde psali, že Bohdalka nějak marodila a nemohla jim pronést zdravici a přišla tím asi o 30 tis. Kč !!!!! Tak to s těma penězma, že by nebyly nebude tak strašné, vyhazujou je plnými hrstmi jinde a vysílají přes satelit v kvalitě až strašné. To, že neumějí kvalitně ani naskenovat film není ani o penězích ale o českém šlendriánu.
A Sověti a KSČ v tom prsty nemají. Vina je na nás, že jsme s tímto stavem spokojeni.
uživatel
Nervoš
14.02.2009, 08:41.40

Nervoš

Keby si sa v tom vyznal, nekecal by si také láboly :fuming:
uživatel
jklajban
14.02.2009, 08:42.31

Bitrate kanálu

Psal jsem sám pochybnost hned v prvním příspěvku, zda mi Vantage ukazuje Bitrate dobře. Na Němcích Vantage 7100 ukazuje Bitrate většinou 35 , u nás 10 - 15. čehosi .... nejsem odborník a pochybuji o všem, na UPC to ukazuje bitrate 22 ???? .... přitom je obraz sračka a i rozlišení je ořezané.
uživatel
Nervoš
14.02.2009, 08:48.42

nervos

Prave si odhalil svou pravou technickou uroven... Vezmi si Goggla a zacni studovat, co je bitrate.A Bohdalovou do toho netahej.Jsi uplne mimo a my te tady chvilku brali vazne. Rv
uživatel
Saxon
14.02.2009, 08:49.34

náklady by ani teoreticky nemohly být srovnatelný, a taky nejsou. německý stanice investujou do programu obrovský sumy (protože práva jsou neskutečně drahý, ani ne kvůli free vysílání, jako spíš že pro americký studia je německo významnej trh. stejně tak pro práva na sportovní akce) a hlavní komerční programy se pohybujou někde na hranici ziskovosti, nebo dokonce se ztrátou (naposledy ProSiebenSat.1 Media).
uživatel
vortimond
14.02.2009, 08:50.57

@ jklajban

Bláboly. Příteli, platím za televizi ročně asi 1600, za rádia asi 600, bydlím daleko od Prahy v kopcovitém terénu, kde normálně chytnu jen mizerně Rádiožurnál ČR, tak si pořídím dobrý satelit pro kvalitní příjem a i tak to chytám v poloviční kvalitě proti sousedům Němcům. Ale podle tebe to je v pořádku, tak to už raději mlčím. Nechme si srát na hlavu.
uživatel
Nervoš
14.02.2009, 09:13.00

úspěšná RTL má obrat asi 5,6 miliard euro ročně. to je víc než třicetinásobek (!) obratu TV Nova. a zisk má přibližně stejnej, když je zrovna dobrej rok.
uživatel
vortimond
14.02.2009, 09:19.59

Potom je dost pr-s-r, že i Sověti-Rusáci tam nějakej TV sat. vystřelej-dopravěj. Jaké máte zprávy ? :ogre: :bigeyes:
uživatel
CES
14.02.2009, 09:23.26

česká Nova TV je prostě tiskárna na peníze a vykazuje enormní zisky při naprosto směšně nízkejch investicích do programu.
uživatel
vortimond
14.02.2009, 09:23.50

Je mi líto saxone, že jsem tě zklamal. Neživím se televizí, naučil jsem se však i s vaší pomocí udělat vše pro co nejkvalitnější příjem až do zobrazovače a do zvuku.
Koukám zrovna na Barrandov na CS Linku a jsem z obrazu fakt trochu smutnej. Technicky to vyřešené je, nemám představu a nikde jsem se nedočetl, kolik navíc by stálo navíc odvysílání v kvalitě třeba jak vysílá ZDF. Ví to někdo ?
uživatel
Nervoš
14.02.2009, 09:25.47

RE:TandT aneb kvalita po česku

Bud rád že to hraje a je to vidět no ne? :O :O :lookaround: :O :lookaround: :O
uživatel
Saták1
14.02.2009, 09:31.07

V pohode.Ja jen nevim ani o jednom modelu Vantage, ktery by zobrazoval datovy tok programu.Abych pravdu rekl, tohle jedine me zajimalo.Ale jinak bych to tak cerne nevidel, vzdyt holky mame daleko hezci, nez ty jejich zrzavy Gertrudy. ;)
uživatel
Saxon
14.02.2009, 09:31.14

Saťáku, máš českou pravdu, buďme rádi, že to běží aspoň jak to běží Rv :laughing: :laughing: ;P :scared: :ogre:
uživatel
Nervoš
14.02.2009, 09:37.46

Ještě jeden můj poznatek. To ZDF dokáže odvysílat SD program v takové kvalitě, že si říkám, že je to skoro jak v HD.
Na druhou stranu mnohé pořady vysílané v HD např. na ORF odpovídají slabšímu průměru v SD.
uživatel
Nervoš
14.02.2009, 09:40.28

nejlepší je 3sat. vypadá často jako takový slabší HD. a i program je kvalitní.
uživatel
vortimond
14.02.2009, 10:07.46

uvedomte si kolik je nemcu a kolik je nas oni to snadno zaplati to obrovsky mnozstvi programu na orbitu. :lookaround:
uživatel
image
14.02.2009, 10:25.32

Image, vůbec nejde o množství programů, na UPC jich jde dost, ale jsou technicky fakt ubohé.
Sky ling je údajně na levnější družici, ale i tak tam není využita větší možná kvalita. Přitom mne překvapilo, spíše zklamalo, kolik slovenských rádií, snad 20 - 25 tam ukrajuje pro sebe prostor Rv
Furt se mluví o balíku peněz ale asi nikdo netušíme o jakých penězích je řeč. A zda je fakt lepší kvalita vysílání nezaplatitelná. Ale když stádo mlčí, proč připlácet, že jo.
uživatel
Nervoš
14.02.2009, 10:54.53

@ Nervoš

Neviem ako je to teraz, ale pred dvoma-troma rokmi bola 1.5 megová linka na CS Linku za 1 mega Kč mesačne. Táto informácia je z tretej ruky, takže nemusí byť až tak pravidivá, ale aspoň orientačná.
uživatel
Crescenzio
14.02.2009, 10:56.46

samozrejme ze upc a nebo digi by mohlo zlepsit kvalitu obrazu to nejni problem ale je otazka kdo zaplati ty naklády s tim spojene.proste satelitni vysilani je draha legrace. :lookaround:
uživatel
image
14.02.2009, 10:59.46

Co ti brání založ firmu a začni vysílat přes sat,a hned uvidíme z jakou kvalitou.Kdybys zažil začátky sat příjmu v čechách tak bys byl rád za každý program v českém jazyce.(tím neomlouvám kvalitu at už technickou nebo programovou)Kde jsou ty časy kdy jsme honily kabel plus na Gorizont 26 (11.575/RZ) to byl rok asi 1995 ale už v 89 jsem koupil první sat tenkrát za nějakych 30000 kč ,začala vysílat astra ,volně screenspot,sky movies atd.Pokud někoho přirovnáváš ke stádu tak važ slova muže se stát že někoho s toho stáda budeš žádat o radu,potom si radši změn svuj nick.Rozvoj satelitní tv v čechách brzdí Digi TV v emu,podívejte se v polsku jak se to rozběhlo.
uživatel
habr
14.02.2009, 12:48.40

když už je řeč o té Bohdalině, tak tuším v roce 1993 natáčela na místním zámku pohádku, byla oslovena zda by nemohla pro místní ZŠ udělat takové setkání...
Vzkázala ze zámku, že za 6000,- Kč určitě, děti tedy utřely nos a určitě zajímavé vyprávění se nekonalo, ani se tomu nedivím ;P
Takovou zdravici za 30 litrů na TV Barrandov je pendrek, znám případy, že za dvě písně na firemním setkání i třeba s gratulací za 200 tisíc, není problém a to ti hlupáci nahoře ještě chtějí OSVČ vracet zaplacenou daň!!! To někdo může vymyslet skutečně jen tady ;P
uživatel
Babui
14.02.2009, 13:06.01

Je to

o české malosti a vysr.anosti,vyrýžovat co nejvíc za co nejmíň.Poláci nebo Francouzi se umí aspoň bránit, my jsme opravdu stádo ,které si nechá podělat hlavu,případně si ji ještě namaže indulonou.
uživatel
berno
14.02.2009, 13:22.15

Když budu říkat že chleba z naší pekárny není dobrej, tak ty mi poradíš, abych si založil vlastní pekárnu. To jsem na mysli neměl, ale jestli jim v pekárně nebudeme my stádo říkat, že pečou blbě, tak se nezlepšej. Tak jsem to myslel.
Producenti by měli slyšet nevrlost od odborné veřejnosti, k čemuž má zdejší osazenstvo blíže, než nějaká stará Vaitingrová z Horní Dolní. Chlapi, vždyť se tím mnozí živíte, tak netvrďte, že třeba Barrandov i z CSlinku není
technicky spíše bída, než kvalita.
Jinak příteli Habře jsem byl i já celou dobu rád za každý další český program, ale technickou kvalitu mám fakt rád.
Stádem jsem myslel diváctvo všeobecně, ne Vás tady z vlákna.
Asi tak.
uživatel
Nervoš
14.02.2009, 13:22.57

re :

Chlapi,jdeme raději na lyže a kašlete na ten digitální blivajz co se na nás valí ze všech stran.Po týdnu montáží jsem rád,že se na to nemusím dívat ještě doma.Když už si tv pustím,tak se pokud možno dívám na klasický analog.
uživatel
lubbik
14.02.2009, 13:35.45

HD rulezzz :-)

S paní Bohdalovou jsem měl osobní čest už před dávnými lety. Ona nikdy nebyla a není Vochomůrka nebo pohádková babička. Jestli myslíte, že herec, co hraje Hamleta, se doma trápí nad tím, jak s ním bude, tak by se herci museli zbláznit. Paní Bohdalová je výborná herečka, protože v civilu je to odjakživa velice tvrdá a poměrně zlá osoba. Docela vás zblbnula tím, co hraje...Od nějakého Přeučila byste nečekali, že bude zadax pro děti, že, a přitom to je v civilu pro změnu docela hodný člověk.
uživatel
Antonín
14.02.2009, 13:39.58

TANDT/česká kvalita

Stále stejná a už naprosto ubohá výmluva na možnosti kvality vysílání venku a u nás a je naproto lživá, vše jde ale jen ta neochota a hlavně nezájem něco pro platícího diváka doma udělat, vždyt nové technologie LCD/PLASMA jsou pro kvalitu sig. přímo určeny.
uživatel
MONY
14.02.2009, 14:36.13

Uvadím pár konkrétních údajů na dané téma:
ČT1-úroven sinálu 93%,kvalita signálu 10,7 db,přenosová rychlost obrazu podle složitosti záběru 4-8,1 MBit/s,zvuk AC3/448 kBit/s.
ZDF-signál 93%/10db,obraz 5-7,5 MBit/s,zvuk AC3/448 kBit/s.
Technicky srovnatelné,subjektivně lepší obraz na německých(některých)programech. Měřeno na Technisat Digit HD 8S.
uživatel
Dropsi
14.02.2009, 15:08.42

Tak pro srovnání:

feet DW na Telstar 12
obraz MPEG2 4:2:0 PAL, bitrate 13,6-13,8 Mbit/s SBR
zvuk MPEG1 layer 2, bitrate 256 kbit/s stereo

Obraz (SD) ostrý, naprosto bez viditelných artefaktů (záběry z fotb. utkání).
Sledováno na PLASMĚ 1024x768pix, vzdálenost 3 metry.

Takhle by se mělo na CS linku vysílat!
;-)
uživatel
Martin79
14.02.2009, 15:14.28

dodatek :-)

Úhl. plasm. 106 cm
uživatel
Martin79